Στην πρώτη θεματική συζήτηση με τίτλο «Μετά την επόμενη ημέρα», ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου, ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κ. Στάθης Καλύβας και ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ανέλυσαν πώς η Ελλάδα θα διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό ψηφιοποίησης που πέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέσα από επενδύσεις που βοηθούν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πραγματοποιήσουν ψηφιακά άλματα. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.
Σχετικά με τη δυναμική της ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε: «Το επόμενο διάστημα θα βλέπετε κάθε μέρα μια μικρή αλλαγή. Ψηφιακές μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, ακινήτων και γης με απλουστευμένες διαδικασίες. Θα έχουμε προληπτική ιατρική, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τα μηνύματα της άυλης συνταγογράφησης για δωρεάν εξετάσεις. Αναφέρω τρία ενδεικτικά παραδείγματα του τι αναμένουμε στις επόμενες λίγες εβδομάδες αλλά στην πραγματικότητα κάθε μέρα θα υπάρχει μια μικρή αλληλεπίδραση με το Δημόσιο που θα γίνεται μέσα από την ενιαία πύλη του Δημοσίου, το gov.gr, και, έτσι, θα λύνουμε κάθε μέρα ένα πρόβλημα.»
Σχετικά με τη σημασία της τεχνολογίας σε καιρούς κρίσης, ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, είπε: «H τεχνολογία έδωσε λύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και βοήθησε οργανισμούς και επιχειρήσεις όχι μόνο να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και να κάνουν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ψηφιακά άλματα. Η τεχνολογία μπορεί και πάλι να δώσει λύσεις στη νέα εποχή αβεβαιότητας που βιώνουμε, με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό να απειλούν τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Κυρίως σε ότι αφορά τον πληθωρισμό, η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα, βοηθώντας στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας».
Στη δεύτερη θεματική συζήτηση με τίτλο «Θωρακίζοντας την ψηφιακή ανάπτυξη», o κ. Cyril Voisin, EMEA Leader, Chief Security Advisors της Microsoft, ο κ. Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, Επικεφαλής Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας της ΕΥ ΝΑ Ευρώπης, ο κ. Γιάννης Τζάνος, Επικεφαλής Εταιρικής Ασφάλειας & Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών Ομίλου Eurobank, ο κ. Robert Goglis, Στέλεχος Ασφάλειας Πληροφοριών Ομίλου Alpha Bank και η Δρ. Γεωργία Λύκου, Διδάκτωρ Πληροφορικής και Ερευνήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέδειξαν την ανάγκη για εμπιστοσύνη στη νέα ψηφιακή καθημερινότητα και τις συνέργειες μεταξύ οργανισμών, επιχειρήσεων και ρυθμιστικών αρχών που αντιμετωπίζουν τις κλιμακούμενες απειλές κατά της Κυβερνοασφάλειας και των ψηφιακών μας δεδομένων. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάσος Ζάχος.
Στη τρίτη θεματική συζήτηση με τίτλο «Συμμετέχοντας στην προσπάθεια για βιωσιμότητα», o κ. Andrew Quinn, Global Sustainability Specialist Manufacturing and Supply Chain, της Microsoft, ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος, Αναπληρωτής Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Αχιλλέας Ιωακειμίδης, Διευθυντής Βιωσιμότητας της ΔΕΗ, η Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Φοίβη Κουντούρη, ιδρύτρια και Επιστημονική Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου ReSEES και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Διευθυντής Επιδόσεων ESG του ομίλου TITAN, συζήτησαν για το πώς η τεχνολογία θα συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.
To Microsoft Envision Greece on demand εδώ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr