Το επιβλαβές και ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο αυξάνεται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τα παιδιά τους να συναντήσουν ακατάλληλο περιεχόμενο, το 28% των γονέων προσπαθεί να ρυθμίσει τον χρόνο που τα παιδιά δαπανούν online. Περίπου οι μισοί (58%) αισθάνονται ότι πρέπει να ελέγχουν ή να επιβλέπουν την online περιήγηση των παιδιών τους και τη χρήση του Διαδικτύου. Τα παιδιά μπορεί να συναντήσουν τέτοιο περιεχόμενο κατά λάθος και το λογισμικό γονικού ελέγχου μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους εμφάνισης επιβλαβούς περιεχομένου.
Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι κάθε λύση γονικού ελέγχου αποδίδει διαφορετικά και δεν είναι εύκολο για τους γονείς να επιλέξουν την κατάλληλη για αυτούς. Για να βρει το καλύτερο εργαλείο για την προστασία των παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, κάθε χρόνο η AV-Comparatives πραγματοποιεί δοκιμές πιστοποίησης για διάφορους παρόχους λογισμικού γονικού ελέγχου. Για να πιστοποιηθεί ένα προϊόν που έχει αναλυθεί πρέπει να αποκλείει τουλάχιστον το 98% των πορνογραφικών ιστότοπων, να έχει ελάχιστα false alarms σε ιστότοπους φιλικούς προς τα παιδιά και να μην έχει σοβαρά ανεπίλυτα σφάλματα (ή ελλείψεις σχεδιασμού) κατά την αναθεώρηση.
Όπως δείχνουν τα πρόσφατα αποτελέσματα των δοκιμών, η Kaspersky είναι ο μόνος πάροχος μεταξύ έξι συμμετεχόντων που έλαβε πιστοποίηση από την AV-Comparatives.
Το Kaspersky Safe Kids έχει αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων συμμετεχόντων λόγω της βελτιωμένης τεχνολογίας φιλτραρίσματος περιεχομένου. Η τεχνολογία συνδυάζει διάφορες προσεγγίσεις που επιτρέπουν υψηλό επίπεδο αναγνώρισης ακατάλληλου περιεχομένου: περιλαμβάνει τόσο ευρετικές προσεγγίσεις όσο και μηχανική μάθηση (ML). Χρησιμοποιούνται ευρετικές προσεγγίσεις όταν είναι απαραίτητο να αναλυθεί ο κώδικας HTML ενός ιστότοπου (πίνακες, επικεφαλίδες, παράγραφοι κ.λπ.). Ενώ με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης, η τεχνολογία φιλτραρίσματος εμπλουτίζεται από τα πιο ακριβείς ευρετικές προσεγγίσεις.
«Τα τελευταία χρόνια, προσθέσαμε αρκετές νέες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Αραβικής, στο εργαλείο φιλτραρίσματός μας. Έχουμε επίσης εργαστεί για την αναγνώριση συγκεκριμένου περιεχομένου, το οποίο είναι μερικές φορές δύσκολο να αναγνωριστεί μέσα σε καθεμία από τις κατηγορίες που παρουσιάζονται στο προϊόν. Προσπαθούμε να πιάσουμε νέες τάσεις γύρω από το ακατάλληλο περιεχόμενο σε καθημερινή βάση για να βελτιώνουμε το προϊόν μας. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε τους γονείς να εκπαιδεύουν σωστά τα παιδιά τους. Όλες αυτές οι βελτιώσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των παιδιών ενώ κάνουν χρήση του διαδικτύου», σχολιάζει ο Konstantin Ignatiev, επικεφαλής Ανάλυσης Περιεχομένου & Έρευνας στην Kaspersky.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr