Την παραπάνω εικόνα αποτυπώνει έρευνα της Ovum (IoT Enterprise Survey 2019/20), σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, η οποία μελετά τη χρήση του ΙοΤ, βασιζόμενη στις απόψεις 1.746 enterprises σε 15 αγορές (Αυστραλία, Κίνα, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Ταιβάν, Βραζιλία και Μαλαισία).
Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι περισσότερο από το ήμισυ (56%) των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους στόχους για την υιοθέτηση του IoT. Στο μεταξύ, ένα ποσοστό 49% απαντά ότι βελτίωσε την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών του, ενώ σε ποσοστό 37% οι εταιρείες δηλώνουν ότι επέλεξαν λύσεις και προϊόντα ΙοΤ με κύριο κριτήριο την εξοικονόμηση κόστους.
Η έρευνα αποτυπώνει και τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε σχέση με το Internet of Things. Περίπου το 40% προσδιόρισε την ασφάλεια των δεδομένων, του δικτύου και των συσκευών ως μία από τις κορυφαίες προκλήσεις για την επιτυχή ανάπτυξη εφαρμογών ΙοΤ.
Βασικές χρήσεις
Στο μεταξύ, περίπου το ήμισυ των επιχειρήσεων (49%) απάντησε ότι η παρακολούθηση των στοιχείων ενεργητικού και η συνδεδεμένη ασφάλεια είναι οι πιο σημαντικές εφαρμογές IoT που αναπτύσσουν. Στο μεταξύ, σχεδόν το 85% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το ΙοΤ απαντούν ότι ενδιαφέρονται για την προσθήκη περισσότερων εφαρμογών Διαδικτύου στο μέλλον.
Να σημειωθεί ότι η έρευνα της Ovum εξετάζει την υιοθέτηση του ΙοΤ σε δέκα κλάδους του κλάδου: μεταφορές-logistics, μεταποιητική βιομηχανία, εξορυκτική βιομηχανία, υγειονομική περίθαλψη, ενέργεια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, λιανεμπόριο, τουρισμός, αγροτική παραγωγή και δημόσιος τομέας.
Η πρωτιά της Κίνας
Η Κίνα δείχνει να είναι η περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά διείσδυσης του IoT μεταξύ των επιχειρήσεων, καθώς το 41% των εταιρειών στην πλειονότητα της περιοχής κάνουν χρήση σχετικών εφαρμογών.
Συνολικά, περίπου το 57% των επιχειρήσεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού απαντά ότι κάνει χρήση του Internet of Things με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας, ενώ το 49% δηλώνει ότι στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων ή των υπηρεσιών στις. Λιγότερο από το ήμισυ (40%) των επιχειρήσεων στην περιοχή αναγνώρισε την ασφάλεια των δεδομένων, του δικτύου και των συσκευών ως μία από τις κορυφαίες προκλήσεις για την επιτυχή ανάπτυξη του ΙοΤ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr