Εξάλλου το σχέδιο αυτό προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ήδη οι διοικήσεις των ψυχιατρικών νοσοκομείων υποβάλλουν καθημερινά σχετικές προτάσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ασθενείς αλλά και τους εργαζόμενους των ψυχιατρικών νοσοκομείων.
Σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου υγείας σε όλη την χώρα λειτουργούν 33 Ψυχιατρικές Κλινικές, επτά Παιδοψυχιατρικές Κλινικές, 40 Κέντρα Ψυχικής Υγείας, 18 Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, μία Μονάδα Εφήβων, 26 Κινητές Μονάδες, 50 Κέντρα Ημέρας, 10 Δομές για Άνοια/alzeheimer, 14 Δομές για Διαταραχές Αυτιστικού Τύπου, 12 Νοσοκομεία Ημέρας, 39 Οικοτροφεία, 94 Ξενώνες, 185 Προστατευμένα Διαμερίσματα, 17 ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης) και 41 Ειδικές Δομές/Υπηρεσίες.
Να σημειωθεί ότι στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Χρήστο Μαντά, κατήγγειλλαν ότι η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην κατάργηση των τριών μεγάλων ψυχιατρείων, το ΨΝΑ, το ΨΝΑ «Δρομοκαϊτειο» και το ΨΝΘ χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr