Το πράσινο
Τα πράσινα φρούτα και λαχανικά περιέχουν φυτοχημικές ουσίες όπως η λουτεΐνη κι οι ινδόλες, που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικές. Η κατανάλωση πράσινων φρούτων και λαχανικών ωφελεί στην υγεία των οστών και των δοντιών, βελτιώνει την όραση και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Τα σκούρα πράσινα και φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε φυλικό οξύ και ωφέλιμα για τις εγκύους αλλά και τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης. Συνήθη πράσινα φρούτα και λαχανικά στη χώρα μας είναι τα πράσινα μήλα, τα σταφύλια, τα ακτινίδια, τα αχλάδια, το αβοκάντο, οι αγκινάρες, τα σπαράγγια, το λάχανο, το μαρούλι, το μπρόκολο, το σπανάκι, ο αρακάς, η πράσινη πιπεριά, τα αντίβ, τα αγγούρια, τα κολοκυθάκια κλπ.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fit123.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr