Φυσικά και οι δύο αυτές ομάδες είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών! Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο λιναρόσπορος λαμβάνει θέση σ΄αυτή τη κατηγορία των τροφών με πλούσιο περιεχόμενο αντιοξειδοτικών.
Ο λιναρόσπορος συγκρινόμενος με τις τροφές που περιέχουν πολυφαινόλες (οι πολυφαινόλες είναι μία πολύ σημαντική ομάδα αντιοξειδωτικών ), κατατάσσεται στην 9η θέση ανάμεσα σε 100 συνήθη τρόφιμα. Αποδεικνύεται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών (πολυφαινόλες) από ότι είναι τα φρούτα όπως τα βατόμουρα, τα λαχανικά και οι ελιές .
Τα αντιοξειδωτικά οφέλη του λιναρόσπορου έχουν από καιρό συνδεθεί με την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και πρόσφατα επίσης συνδέονται με την ινσουλίνη, έχει πολύ χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (περίπου 51) όταν προστεθεί στο αλεύρι ψωμιού σε σύγκριση με εκείνο που δεν περιέχει λιναρόσπορο.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fit123.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr