Ψωμί ολικής άλεσης
Είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και προσφέρει ενέργεια -κάτι που οι περισσότερες έγκυες συχνά νιώθουν ότι λείπει από τον οργανισμό τους. Επιπλέον, περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ.
Φρούτα
Όποια κι αν επιλέξετε, θα εξασφαλίσετε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, μεταλλικά άλατα και αντιοξειδωτικά. Προτιμήστε φρέσκα φρούτα εποχής και αποφύγετε όσα περιέχουν πολλή ζάχαρη (σταφύλια, σύκα) ιδιαίτερα εάν έχετε ιστορικό διαβήτη ή παθολογική καμπύλη γλυκόζης.
Γαλακτοκομικά
Τυρί, γιαούρτι και γάλα είναι οι τροφές-σύμμαχοι της εγκύου, γιατί εξασφαλίζουν το απαραίτητο ασβέστιο, πρωτεΐνη και βιταμίνες.
Λαχανικά με σκούρα πράσινα φύλλα
Σπανάκι, μαρούλι, λαχανίδα, άγρια χόρτα, όλα τα λαχανικά που έχουν μεγάλα φύλλα με σκούρο πράσινο χρώμα (ακόμα και κατεψυγμένα) παρέχουν βιταμίνη C, φυτικές ίνες και το απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου, φυλλικό οξύ.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr