Οι ειδικοί της Kaspersky Lab παίρνοντας αφορμή από αυτό, έβαλαν στόχο τη μελέτη της τεχνολογίας, όπως αυτή θα καταλήξει να είναι στο μέλλον. Ποιες θα είναι οι ψηφιακές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν έως το 2045 και πώς αυτό θα επιδράσει στη ζωή μας;
Oι επιρροές στη ζωή μας
Ο Alexander Gostev, Chief Security Expert της Kaspersky Lab εξήγησε: «Με το σημερινό ρυθμό ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής, είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πώς θα είναι το τοπίο σε μερικές δεκαετίες. Ωστόσο, είναι σαφές ότι κάθε χρόνο οι τεχνολογίες μας θα γίνονται ακόμα πιο έξυπνες και οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να συμβαδίζουν με αυτές. Οπωσδήποτε, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση κάθε νέας προόδου στον τομέα της Πληροφορικής για τους δικούς τους κακόβουλους σκοπούς.
«Αλλά όπως και αν μοιάζει ο κόσμος μας σε 30 χρόνια, θα πρέπει να ξεκινήσουμε να βελτιώνουμε την άνεση, την ασφάλεια και την ευημερία μας από τώρα. Η τεχνολογία είναι απλώς ένα εργαλείο και είναι εξολοκλήρου στο χέρι μας αν θα τη χρησιμοποιήσουμε για καλό ή κακό σκοπό», συμπλήρωσε.
Όταν οι μηχανές αντικαθιστούν τον άνθρωπο
Με βάση τις προβλέψεις των ειδικών, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον οι δρόμοι να κατακλύζονται από δισεκατομμύρια ρομπότ, τα οποία θα έχουν δημιουργηθεί με στόχο να καταστήσουν ευκολότερη την καθημερινότητα του ανθρώπου. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα εργάζεται σκληρά για τη βελτίωση του λογισμικού των μηχανών και εκείνες με τη σειρά τους θα «ανταποδίδουν» για το γεγονός.
Σαφώς η εξέλιξη αυτή υποκρύπτει και κινδύνους, όπως για παράδειγμα να γίνουν θολά τα όρια μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ. Στις μεταμοσχεύσεις θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά ελεγχόμενα τεχνητά όργανα και η προσθετική μελών θα αποτελεί ρουτίνα στη χειρουργική διαδικασία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr