Οι ανταποκριτές τoυ New York Times περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης, δοκίμασαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ενώ απόλαυσαν τον καφέ τους σε γνώριμα αθηναϊκά στέκια. Φυσικά, έφτασαν μέχρι και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως το πιο «δυνατό» σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
“Μετά από αρκετά χρόνια που η Αθήνα βυθιζόταν στην κρίση, με επιχειρήσεις και καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, η «αυτοπεποίθηση» και η δημιουργικότητα, έχουν επιστρέψει” αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: “Νέοι με φρέσκες ιδέες δραστηριοποιούνται και ανοίγουν καταστήματα, αναμειγνύοντας κλασικά στοιχεία από την αρχαία Ελλάδα και το άναρχο πνεύμα της σύγχρονης εποχής. Στις πλατείες της πόλης υπάρχουν νέα εστιατόρια και καφετέριες που σερβίρουν παραδοσιακές λιχουδιές, όπως το κρητικό λουκάνικο και το γιαούρτι με πρόβειο γάλα και κυδώνι. Tο Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί σταθερά ένα από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου που μαγεύει τους επισκέπτες, ενώ το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πρόκειται να μεταφερθεί σε ένα νέο κτίριο μέσα στο έτος.”
Τα σημεία που επισκέφτηκαν:
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr