Ο κ. Παπαστεργίου μιλώντας στον ΑΝΤ1, όσον αφορά την εφαρμογή για τον γονικό έλεγχο των κινητών των παιδιών ανέφερε ότι προβλέπει τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών ηλικίας έως 18 ετών και όπως εξήγησε ο υπουργός, «είναι ένας απλός έλεγχος για το πού μπαίνει, τι βλέπει τι λέξεις χρησιμοποιεί και πόσες ώρες περνά στο ίντερνετ», ενώ πρόσθεσε ότι: «Θα υπάρχει κόφτης και θα σου έρχεται μήνυμα ότι το παιδί έχει ξεπεράσει τον συμφωνημένο χρόνο, ότι το παιδί μπήκε κάπου που δεν πρέπει και να το σταματήσεις».
Όσον αφορά τα Social media, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι «θεωρητικά (οι πλατφόρμες ψηφιακής διακυβέρνησης) είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν φίλτρα για τους ανήλικους» καθώς «η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία λέει πως οι πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με τους κανόνες». Ακόμα όμως κι αν δεν συμμορφώνονται, τόνισε ότι «βάσει διάταξης που ισχύει από τον περασμένο Μάρτιο, ο πολίτης που νιώθει ότι θίγεται από κάποιο βίντεο στα social media, μπορεί αρχικά να ζητήσει την αφαίρεση της ανάρτησης από την ίδια την πλατφόρμα, πχ Meta, κι αν δεν υπάρξει αφαίρεση η πλατφόρμα τιμωρείται με επιβολή μεγάλου προστίμου. Φυσικά στην περίπτωση που υπάρχει ποινική ευθύνη σε κάποια ανάρτηση, γίνεται αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα».
«Οποτεδήποτε συμβαίνει κάτι, ψάχνουμε τις κάμερες. Οι κοινωνία θέλει την ασφάλεια» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου για τις αντιδράσεις που κατά καιρούς υπάρχουν για τις κάμερες σε δημόσια μέρη, ενώ αναφέρθηκε στη σύμπραξη του υπουργείου του με αυτά των Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, για την τοποθέτηση καμερών στους δρόμους με σκοπό την οδική ασφάλεια, εκτιμώντας ότι «θα δοθούν λύσεις για την οδική ασφάλεια».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr