Αναλυτικότερα:
Η κ. Διαμαντοπούλου εκτίμησε, στο πλαίσιο συνέντευξής της στα Παραπολιτικά, πως μετά την εκλογική διαδικασία θα επικρατήσει η ενότητα στο κόμμα δηλώνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες και έχει περάσει περιόδους μεγάλων εντάσεων για εκλογή αρχηγού, συγκρούσεων αλλά πάντοτε στο τέλος επικρατεί η ενότητα και μια πολιτική κοσμιότητα».
Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο εσωκομματικός διάλογος: «Έχουμε μπροστά μας πέντε μέρες μέχρι τις εκλογές, ο καθένας ας ανοίξει την ατζέντα του και ας πάρει τηλέφωνα να έρθουν όσο γίνεται περισσότερα άτομα στις κάλπες αλλά όσοι υποστηρίζουν υποψηφίους είναι σωστό να υποστηρίζουν με πάθος και με επιχειρήματα τον κάθε υποψήφιο αλλά να μην κατηγορούν τον άλλο. Αυτό είναι η προϋπόθεση για να φτάσουμε με ενότητα και στην βάση και στην κορυφή».
Απέφυγε να δηλώσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει σε περίπτωση που δεν περάσει στο δεύτερο γύρο: «Πιστεύω βαθιά ότι θα μπω στον δεύτερο γύρο. Δεν έχω την αίσθηση ότι αν ένας υποψήφιος πει «θα ψηφίσω τον τάδε ή την τάδε» ότι θα ακολουθήσει ο κόσμος από πίσω. Είναι πολύ διαφορετικές οι εποχές, ο κάθε πολίτης θα αποφασίσει μόνος του τι πιστεύει για τον δεύτερο γύρο αλλά ας φτάσουμε στον δεύτερο γύρο και θα σας πω τι θα κάνω».
Ερωτηθείσα αν μπορούν όλοι οι υποψήφιοι να δηλώνουν «πρωθυπουργίσιμοι» δήλωσε: «Η έννοια του πρωθυπουργίσιμου έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρωθυπουργίσιμος σημαίνει ότι πρέπει να έχει μια εμπειρία διοίκησης κράτους, δηλαδή κυβέρνησης -αυτοδιοίκησης, πρέπει να έχει μια διεθνή εμπειρία να μπορεί να σταθεί σε διεθνές επίπεδο, και αυτό δεν σημαίνει μόνο για τον πρωθυπουργό σημαίνει και για τον αρχηγό ενός κόμματος. Σήμερα υπάρχουν πολλά ζητήματα που το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να τα έχει φτάσει και στην σοσιαλδημοκρατική ομάδα και να κάνει μεγάλη φασαρία στην Ευρώπη γιατί αφορούν τη χώρα. Για τη Βουλή, η Βουλή δεν είναι μια ιστορία που την μαθαίνεις ούτε σε ένα χρόνο ούτε σε δύο χρόνια, εγώ έχω μια κοινοβουλευτική εμπειρία που θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ ουσιαστικό στη διαμόρφωση των τεκταινομένων από εδώ και πέρα. Χρειάζεται εμπειρία διακυβέρνησης δηλαδή πως θα πας να διαχειριστείς τη χώρα όταν δεν έχεις περάσει ούτε από τη διοίκηση μιας Γενικής Γραμματείας».
Σχετικά με τις συνεντεύξεις της με τον κ. Ψινάκη και τους Απαράδεκτους υπογράμμισε: «Υπάρχουν κοινά στα οποία δεν μπορούν να φτάσουν οι πολιτικές εκπομπές, δεν μπορούν να φτάσουν οι συναντήσεις που γίνονται στις επιμέρους πόλεις, δεν μπορούν να φτάσουν οι συνεντεύξεις, υπάρχουν κοινά τα οποία πρέπει να τα προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο και ουσιαστικά να εξηγήσουμε όσο πιο απλά γίνεται τη σημασία αυτών των εκλογών για τη χώρα. Πολλές φορές, τώρα που πηγαίνω στην επαρχία, όταν περνάω μπροστά από καφέ που είναι όλο νέα παιδιά μπαίνω μέσα και τους ρωτάω «ξέρετε ότι γίνονται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ;». Με κοιτάνε σαν UFO, όχι, μου λένε. Κάθομαι εξηγώ τι είναι εσωκομματικές εκλογές, γιατί γίνονται εκλογές κλπ, υπάρχει ένα ενδιαφέρον αλλά δεν έχει φτάσει καθόλου σε αυτούς».
Τέλος στάθηκε στον ρόλο των κοινωνικών μέσων σχετικά με την προσέγγιση της νέας γενιάς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί εγκωμιαστικά στους πρώην πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη: «Στο tik tok που έχω βάλει το «συγνώμη να ρωτήσω κάτι;» και μπαίνουν πολλά παιδιά και ρωτάνε ό, τι μπορείτε να φανταστείτε πολλοί ρωτάνε «τι είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό που θεωρώ προτεραιότητα και είναι το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών ότι θα προσπαθήσω να πάω σε όλους τους νομούς και να κάνω συγκεντρώσεις νέων ανθρώπων με τη δική τους ατζέντα. Αυτό που θέλω με πάθος είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει ένα αεροπλανοφόρο από το οποίο θα φύγουν τα «αεροπλάνα», η νέα γενιά που θα απογειωθεί και θα απογειώσει και την Ελλάδα. Αυτό έκανε και ο Α. Παπανδρέου όταν στην ηλικία των 60 χρόνων έβγαλε μια γενιά νέους ανθρώπους που κυριάρχησαν στη χώρα. Ο Κ. Σημίτης στην ηλικία των 62 χρόνων έβγαλε μια γενιά ανθρώπων που ακόμα και σήμερα είναι παντού».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr