Όπως επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, στη Διάσκεψη, «η οποία σηματοδοτεί την προστασία και την ιδιαίτερη φροντίδα της διεθνούς κοινότητας για τους ωκεανούς και τις θάλασσες» και αποτελεί τη μεγαλύτερη σε κλίμακα Διάσκεψη διεθνούς χαρακτήρα που έχει αναλάβει ποτέ η χώρα μας, είχαμε συμμετοχές από περισσότερες από 130 αντιπροσωπείες, από κράτη, από μη κυβερνητικούς οργανισμούς και από διεθνείς οργανισμούς.
«Η Διάσκεψη, για την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η Προεδρία της κυβέρνησης είχαν ιδιαίτερη μέριμνα, στέφθηκε με επιτυχία, τόσο από οργανωτικής, όσο και από ουσιαστικής πλευράς. Αποτυπώθηκε η μεγάλη σημασία, η οποία οφείλει να αποδίδεται στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην προστασία των θαλασσών και των ωκεανών, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων από τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.
«Ιδιαιτέρως», πρόσθεσε, «θέλω να τονίσω ότι τα μέλη, τα οποία συμμετείχαν δεσμεύτηκαν για περίπου 500 δράσεις. Είχαμε, επίσης, ένα συνολικό ύψος δεσμεύσεων, το οποίο υπερβαίνει τα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία αφορούν ακριβώς τις δεσμεύσεις, οι οποίες υπάρχουν συνολικά για την επένδυση πάνω στους ωκεανούς και τις θάλασσες».
Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά την οργανωτική πλευρά της Διάσκεψης, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε την εξαιρετική συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων και των υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου, αποδίδοντας ιδιαιτέρως τα εύσημα στο προσωπικό και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών που δούλεψαν, όπως τόνισε, με πολύ μεγάλη αντοχή και πολύ μεγάλη επιμέλεια για να φέρουν εις πέρας ένα εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο έργο, λόγω της μεγάλης κλίμακας της Διάσκεψης.
«Το βέβαιο είναι ότι οι επόμενες γενιές θα πρέπει να έχουν ένα περιβάλλον, ένα θαλάσσιο περιβάλλον, το οποίο θα αξίζει και το οποίο θα μπορεί να είναι βιώσιμο και υγιές», κατέληξε ο υπουργός.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr