Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, πρόκειται για την πρόταση δυσπιστίας που διήρκεσε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Υπενθυμίζεται ότι είναι η τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία που κατέχει στη Βουλή.
Την πρόταση καταψήφισαν σύσσωμοι οι κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ την υπερψήφισε το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, πλην ενός ανεξάρτητου βουλευτή, του Χάρη Κατσιβαρδά, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών.
Τριήμερο με σκληρό ροκ και δύο ηχηρές παραιτήσεις
Είχαν προηγηθεί τρεις ημέρες σκληρής πολιτική κόντρας, με τους υπουργούς της κυβέρνησης να απορρίπτουν τις κατηγορίες περί συγκάλυψης και την αντιπολίτευση να εξαπολύει βαριές κατηγορίες.
Ξεχώρισε επίσης η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή, στην οποία υπήρξαν και χειροκροτήματα, αλλά και αποδοκιμασίες.
Στην κορύφωση των εργασιών στη Βουλή μίλησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά η είδηση που επισκίασε τις ομιλίες ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου.
Την ώρα της συζήτησης στη Βουλή, δύο ξαφνικές παραιτήσεις προκάλεσαν αίσθηση. Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης (28/3) στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται προφανώς με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, εκδότη του Βήματος, της εφημερίδας δηλαδή που έκανε την αποκάλυψη για την αλλοίωση των συνομιλιών μετά την τραγωδία των Τεμπών και έφερε τελικά την πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ.
Κυβερνητικές πηγές, άλλωστε, σημειώνουν χαρακτηριστικά πως η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση, η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr