Στελέχη της κυβέρνησης κλήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου και ουσιαστικά αποκλείουν το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο θέμα.
Υπογραμμίζουν, βέβαια, πως «πάντοτε σεβόμαστε τις απόψεις της εκκλησίας και προσθέτουν, «εμείς όμως εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας».
Την παραπάνω θέση εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης: Στην Ελλάδα τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
Η άποψη του λαού εκφράζεται στις εκλογές όπου τα κόμματα συμμετέχουν με προγράμματα, μέσα στο πρόγραμμα μας ήταν η υλοποίηση μιας ατζέντας που αφορά τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως σημείωσε παράλληλα ο κ. Μαρινάκης υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία και «ακούμε με σεβασμό τις αποψεις δεδομένης της διαχρονικής συμβολής της σε κρίσεις που προηγήθηκαν και του σπουδαίου ρόλου που έπαιξε για τη στήριξη των πολιτών»
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το θέμα της ισότητας στον γάμο «θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο».
«Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου», πρόσθεσε, δίνοντας έτσι ένα χρονοδιάγραμμα.
Όπως είπε, «μέχρι τώρα έχουμε μια υγιή συζήτηση. Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι μια πραγματικότητα. Και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αποτέλεσμα νομοθετήματος του ελληνικού κοινοβουλίου».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr