Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε διπλωματικό επίπεδο, προκειμένου να αποφευχθεί η διαφαινόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας. Η ημερομηνία του πιθανού ταξιδιού αναμένεται να οριστεί σύντομα, αν και δεν είναι ακόμη οριστικό ότι θα πραγματοποιηθεί, αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα «θέλει να διαδραματίσει ρόλο και έχει λόγο» στην περιοχή.
Ο πρωθυπουργός είχε το απόγευμα της Δευτέρας (16/10) τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα. Την Κυριακή (15/10) επικοινώνησε και με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλεφώνημα στον Τούρκο Πρόεδρο έγινε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας παρόλο που αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι βλέπουν τα θέματα με την ίδια ματιά. Σημαντικό να είμαστε σε επικοινωνία, σημειώνει η Αθήνα.
Το Σάββατο (14/10), ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ισραηλινό λαό και τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς. Επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr