Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «ο κ. Κασσελάκης προ δέκα ετών, μάς εξηγούσε πόσο ευλογία για την Ελλάδα είναι το brain drain, δηλαδή η φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό. Να υπενθυμίσω ότι η φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό, των παιδιών μας την εποχή της χρεοκοπίας και των μνημονίων ήταν το πιο επώδυνο ίσως σοκ στην ελληνική κοινωνία την δεκαετία που πέρασε, οι συντάξεις και η περικοπή τους και το brain drain ήταν τα δύο χειρότερα πράγματα που συνέβησαν. Λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης το παρουσιάζει, όχι περίπου, ακριβώς ως ευλογία για την Ελλάδα, ως λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας».
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο υπουργός σημείωσε ότι «μέχρι τώρα όλα τα κόμματα λέγανε πώς μπορούν να αντιστρέψουν το brain drain και πώς θα το σταματήσουμε. Αυτό είναι εκπληκτική πολιτική θέση, καμία σχέση με ό,τι λένε όλα τα ελληνικά κόμματα». «Εγώ, εκτός από υπουργός είμαι και πολίτης και μου αρέσει και η πολιτική. Λοιπόν, δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός, η σιωπή δεν είναι το δυνατό μου χαρακτηριστικό» απάντησε στην κριτική που του ασκείται για παρέμβαση στα εσωκομματικά άλλης παράταξης.
Σχετικά με τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «ο κ. Κασσελάκης όσο περισσότερο μιλάει, τόσο περισσότερο θα εμφανίζεται το πραγματικό μηδενικό πολιτικό του βάρος».
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι άσχετος στην πολιτική. Ο κ. Κασσελάκης είναι ένα δημιούργημα κάποιας καλής διαφημιστικής εταιρείας. Αν κατορθώσει την Κυριακή να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι δικό τους θέμα. Αλλά πολιτικά, όποτε μιλάει πετάει και ένα μαργαριτάρι. Άρα, έχουμε να ακούσουμε ακόμα πολλά μαργαριτάρια και αν εκλεγεί με το καλό πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περισσότερα» συμπλήρωσε ενώ σημείωσε ότι ενθαρρύνει την παρουσία του κ. Κασσελάκη. «Εμένα μου αρέσει οι νέοι άνθρωποι να μπαίνουν στην πολιτική και δεν θέλω να τον κατηγορήσω γι’ αυτό. Πολύ καλά κάνει και κατεβαίνει και πολύ καλά κάνει και ασχολείται με την πολιτική, εγώ θέλω και περισσότεροι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με την πολιτική, δεν έχω καμία αντίρρηση, μου αρέσει. (…) Ως σπρίντερ απεδείχθη εξαιρετικά ταλαντούχος. Όμως η πολιτική δεν είναι κατοστάρι, είναι μαραθώνιος» τόνισε.
Για το εργασιακό νομοσχέδιο
Όσο αφορά στο, υπό συζήτηση στη Βουλή, εργασιακό νομοσχέδιο και τα αντιπολιτευτικό πυρά που κάνουν λόγο για εργασιακό μεσαίωνα, κατάργηση του οκτάωρου και του πενθήμερου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε αρχικά, πως θεωρεί το ΚΚΕ, τον πραγματικό σοβαρό ιδεολογικό του αντίπαλο, ενώ σημείωσε πως «άλλωστε στην χθεσινή απεργία τα μόνα σωματεία που είχαν κάποιου είδους αντίδραση ήταν του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ».
Αναφερόμενος στο πενθήμερο και στο τι ακριβώς περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, σε σχέση με την εργασία Σάββατο ή Κυριακή, ανέφερε τα εξής. «Έχεις μία βιομηχανία που δουλεύει με πενθήμερες εναλλασσόμενες βάρδιες. Για να κρατήσεις το εργοστάσιό σου σε λειτουργία επειδή δεν βρίσκεις πια επιπλέον προσωπικό, ξέρετε ότι στη βιομηχανία υπάρχει έλλειμμα πάνω από 100.000 θέσεων εργασίας, δεν υπάρχει εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό στην Ελλάδα για να προσληφθεί σε αυτές τις βιομηχανίες, δυστυχώς πρέπει να βάλεις να δουλεύουν εργαζόμενοί σου, κάποιοι από αυτούς και το Σάββατο. Τι κάναν μέχρι σήμερα και τι κάνουν μέχρι σήμερα οι βιομηχανίες. Δύο λύσεις έχουν. Ή θα κλείνουν το Σάββατο αν δεν έχουν εργάτες, ένα ενδεχόμενο ή θα λειτουργούν το Σάββατο, αλλά θα βάλουν τους εργάτες να δουλεύουν με μαύρα, παράνομα.
Τι λέμε εμείς, αντί κύριε να κλείνεις και να παθαίνεις πολύ μεγάλη ζημιά ή αντί να τους πληρώνουμε μαύρα και να δουλεύουν παράνομα το Σάββατο, έλα να ρυθμίσουμε αυτό το πρόβλημα. Πώς το ρυθμίζουμε, σε βάζουμε να δουλεύεις το Σάββατο μία επιπλέον βάρδια, οκτάωρη- χωρίς υπερωρία, το Σάββατο απαγορεύεται- σου πληρώνουμε αυτή τη βάρδια συν 40% πάνω από την κανονική υπερωρία και στην επιχείρηση λέμε αυτό το οχτάωρο επιπλέον δεν μετράει στο gap των 150 ωρών. Πάντα βέβαια αυτό, πάντα με τη συναίνεση του εργαζόμενου και γράφουμε ότι απαγορεύεται εάν ο εργαζόμενος αρνηθεί να υποστεί λόγω αυτής άρνησης οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή».
Όσον αφορά στην εργασία την Κυριακή, σημείωσε τα εξής. «Έρχονται μία σειρά βιομηχανιών και λένε, εμείς κύριε Υπουργέ, ενώ μας λέτε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, μας επιβάλλετε να κλείνουμε την Κυριακή. Όμως οι μηχανές που έχουμε, που δουλεύουμε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες όταν τις κλείνουμε για να ξαναπάρουν μπρος θέλουν 24 ώρες. Άρα στην ουσία δουλεύουμε, off την Κυριακή και με μειωμένη παραγωγή την Δευτέρα. Και μαθαίνουμε τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου οι ομοειδείς αυτές βιομηχανίες δουλεύουν και την Κυριακή και σου λέει και μειώνουμε την παραγωγή μας και είμαστε λιγότερο ανταγωνιστικοί από τους ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη. Τι λέμε εμείς. Πάντα πάλι με τη συναίνεση του εργαζόμενου, σε αφήνω να δουλεύεις την Κυριακή εφόσον το θέλει ο εργαζόμενος να κάνει μια βάρδια επιπλέον την Κυριακή, νόμιμα, αλλά για να είναι νόμιμο θα πληρώνεις τον εργαζόμενο, συν 40 στο συν 75%, άρα φτάνεις στο 115%».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr