Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον Real 97,8, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «με την αισχροκέρδεια έχουμε ανοιχτό μέτωπο και για να είμαστε αποτελεσματικοί φροντίσαμε να έχουμε εργαλεία στα χέρια μας».
Ο ίδιος τόνισε ότι «για να πολεμήσεις κάτι, πρέπει να έχεις και "όπλα". Ο νόμος για το πλαφόν στο κέρδος, οι διάφορες διαδικασίες διασταυρωτικών στοιχείων, ακόμα και η δυνατότητα του καταναλωτή να ξέρει σε ζωντανό χρόνο ποιος πουλάει πού, η ΔΙΜΕΑ, είναι εργαλεία προς την κατεύθυνση αυτή».
Για τις συντάξεις
Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στις συντάξεις υπογραμμίζοντας ότι «είναι στο ραντάρ και τη σκέψη της κυβέρνησης το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι των συνταξιούχων δεν έχει ενισχυθεί οικονομικά, παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια τους δημιουργεί προβλήματα στον οικονομικό τους βίο».
«Το κοιτάζουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, των αντοχών και της πολυπλοκότητας του ζητήματος που έχει η προσωπική διαφορά. Δεν είναι ένα θέμα που άπτεται μιας μόνο παραμέτρου. Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, αν γίνει και για αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων, θα το ξέρουμε το επόμενο διάστημα», υποστήριξε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πάντως πως η κυβέρνηση «οφείλει να σταθμίζει τα δημοσιονομικά μας όρια. Καταλαβαίνουμε την αδικία, θα δούμε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, τι μπορεί, αν μπορεί κάτι να γίνει, και προς την κατεύθυνση αυτή».
Για την πρόταση μομφής
Για την πρόταση δυσπιστίας, που συζητήθηκε επί τριημέρου στη Βουλή προτού απορριφθεί με 156 «όχι», τόνισε πως αποτελεί «μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, μία συνολική αποτίμηση και σύγκριση, όχι μόνο της πρωθυπουργικής θητείας 2015-2019 και της δικής μας πρώτης τετραετίας, αλλά και της πρότασης, της φιλοσοφίας, της αντίληψης που υπάρχει για την επόμενη μέρα της χώρας, αφού έτσι κι αλλιώς βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Έχει κι αυτό την αξία και τη σημασία του».
Σε άλλο σημείο, ο ίδιος τόνισε ότι το ζήτημα των επισυνδέσεων και των παρακολουθήσεων είναι πάρα πολύ σοβαρό.
«Αν κάποιος θέλει να πάρει ουσιαστικές απαντήσεις οφείλει να το θέσει στις πραγματικές του διαστάσεις. Ήταν παράνομες οι επισυνδέσεις που έγιναν; Θα το δείξει η δικαστική έρευνα. Διαπίστωσε ο κ. Ράμμος παράνομες πράξεις; Αν διαπίστωσε παράνομες πράξεις, γιατί δεν τα έστειλε απευθείας στη Δικαιοσύνη; Πολιτικά είναι λογικό να παρακολουθείται ένας υπουργός της κυβέρνησης και οι αρχηγοί των Επιτελείων, οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις;
Ο πρωθυπουργός έχει δώσει την απάντησή του στο ερώτημα αυτό, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα του κ. Ανδρουλάκη. Περιμένουμε από την αποσαφήνιση πλήρως της όλης υπόθεσης, να πάρουμε περισσότερες απαντήσεις. Απέδωσε ευθύνες, απομακρύνθηκαν πρόσωπα. Έφερε έναν νόμο που θωράκισε την ΕΥΠ πολύ περισσότερο».
Συνεχίζοντας τόνισε:
«Η κατηγορία του κ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό, που του κουνούσε το δάχτυλο και το χέρι με υλικό που δεν ξέρω πώς είχε φτάσει στα χέρια του -αυτή είναι μια άλλη επίσης πολύ σοβαρή διάσταση της υπόθεσης αυτής- ήταν η εξής: "Είστε ο εγκέφαλος του κυκλώματος, παρακολουθούσατε εσείς προσωπικά τον κ. Χατζηδάκη". Αυτή ήταν η κατηγορία. Η συκοφαντία, η κατασκευή, για να εξυπηρετηθεί το μένος απέναντι στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.
Ρητά και κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, όλοι μας από την πρώτη στιγμή, είχαμε πει ότι οι επισυνδέσεις αυτές δεν ήταν σε γνώση της κυβέρνησης. Κανένα υλικό των επισυνδέσεων αυτών, καμία Έκθεση, τίποτα απολύτως δεν περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Αντίθετα, το υλικό αυτό κυκλοφορεί εδώ και μήνες. Διοχετεύεται προνομιακά και συστηματικά σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, που μπορούν, κόβοντας και ράβοντας, να μας επιστρέψουν στις εποχές της κασέτας και να το χρησιμοποιούν για τους δικούς τους λόγους. Αυτό δεν γεννά ερωτηματικά;».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr