"Ο Μητσοτάκης είναι ένοχος. Είναι ο εγκέφαλος του παρακράτους των παρακολουθήσεων", είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, η οποία προσέκρουσε πάνω στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ.
"Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα δημόσιοι λειτουργοί που βάζουν τη συνείδησή τους πάνω απ’ όλα. Υπάρχουν άνθρωποι ευσυνείδητοι. Ο Μητσοτάκης έπεσε πάνω σε έναν από αυτούς", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ για τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ.
Ο φάκελος που έχει στα χέρια του λοιπόν επιβεβαιώνουν πως υπήρξε παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021, όταν ήταν υπουργός Ενέργειας.
Επίσης, υπήρξε παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου και τεσσάρων ακόμα στρατιωτικών από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Μάιο του 2022.
"Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής ασφάλειας και ο υπουργός Ενέργειας;" αναρωτήθηκε.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο φάκελος που του δόθηκε από την ανεξάρτητη αρχή επιβεβαιώνει ότι 10 πρόσωπα παρακολουθούνταν συνολικά, μεταξύ των οποίων, ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, οι δημοσιογράφοι, Τάσος Τέλλογλου και Θανάσης Κουκάκης αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του ΓΕΣ, κ. Λαλουσης, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, κ. Διακόπουλος, ο πρωήν και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κοι Λάγιος και Αλεξόπουλος.
Σημείωσε πως όλες αυτές τις επισυνδέσεις ενέκρινε η εισαγγελέας Βλάχου η οποία παραμένει στη θέση της, παρότι έχει εισηγηθεί η αντιπολίτευση την απομάκρυνσή της.
Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως οι αποδείξεις των παρακολουθήσεων είναι τέτοιες που η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να καταθέσει πρόταση μομφής, έστω κι αν γνωρίζει πως το πιθανότερο είναι πως δεν θα χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία.
«Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκ μέρους της κυβέρνησης τοποθετήθηκε αμέσως μετά ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ζήτησε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής (25/1).
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr