Ειδικότερα, ο κ. Συρίγος υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο θεωρίες, η μία είναι ότι ο Ερντογάν στην προκειμένη περίπτωση μπλοφάρει, το κύριο μέτωπό του είναι η Συρία και προσπαθεί εκεί να κινηθεί και παράλληλα θέτει και άλλα θέματα. «Η δεύτερη θεωρία είναι ότι δεν μπλοφάρει και κάτι θα κάνει. Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να κινηθούμε με το χειρότερο σενάριο και αυτό κάνουμε», σημείωσε.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «εχουμε πάρει τα μέτρα μας και έχουμε εξοπλίσει ακόμα περισσότερο τα νησιά μας, έχουμε τοποθετήσει φρουρές και έχουμε επανδρώσει όλα τα μικρά νησιά τα οποία είχαν φρουρές από το 1974 που είχαν δημιουργηθεί φυλάκια λόγω του Κυπριακού. Αυτά δεν ήταν διαρκώς στελεχωμένα. Τα τελευταία χρόνια είναι διαρκώς κάποιος εκεί για να αποτρέψουμε ακριβώς μια επιθετική ενέργεια».
Πανεπιστημιακή αστυνομία
Σε σχέση με την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία ιδρύθηκε με έναν νόμο πέρσι τον Φεβρουάριο, στη συνέχεια προχώρησαν οι προσλήψεις και ακολούθησε προσφυγή κατά της λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας, εξήγησε ο κ. Συρίγος:
«Η προσφυγή εκδικάστηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας πριν από έναν μήνα, κρίθηκε συνταγματικός ο νόμος και τώρα εκκρεμεί το Προεδρικό Διάταγμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα βγει για να μπορέσουν να μπουν μέσα. Αν δεν γίνει αυτό δεν μπορούν να μπουν μέσα. Σε κάθε περίπτωση, οργανικά θα ανήκουν στα αστυνομικά τμήματα και από εκεί θα μπαίνουν στα campus για περιπολίες».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr