«Η παρούσα ενεργειακή κρίση αποτελεί ευκαιρία για την Ελλάδα, καθώς, πλέον, είναι φθηνές οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οπότε, αν τρέξει η Ελλάδα, στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια θα μπορεί, σχεδόν, να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες της από ανανεώσιμες πηγές, ενώ μπορεί να είναι παρούσα και στην παραγωγή υδρογόνου και επιπλέον να γίνει και εξαγωγέας και διανομέας ενέργειας» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε:
«Κάνουμε παρεμβάσεις σημαντικές για να απλοποιήσουμε τις αδειοδοτικές διαδικασίες για τις ΑΠΕ. Είμαι ευτυχής να πω ότι ένας από τους κολοσσούς που επέλεξαν την Ελλάδα να επενδύσουν στον τομέα αυτό, η EDPR, έμεινε πάρα πολύ ευχαριστημένη από την ταχύτητα με την οποία πήρε την άδεια για το μεγάλο της πάρκο αιολικής ενέργειας, στην Εύβοια. Υπολόγιζαν ότι αν πήγαιναν όλα καλά, θα έπαιρναν άδειες σε περίπου δύο χρόνια. Οι άδειες βγήκανε σε έξι μήνες. Απ’ ότι μας είπαν είμαστε μάλλον οι ταχύτεροι από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επενδύσει. Αυτό ακούστηκε αρκετά και στο Νταβός και δίνει έναν τόνο ότι η Ελλάδα αρχίζει να αλλάζει και να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα».
Ο υπουργός δεσμεύθηκε ακόμα πως «Επενδύσεις θα υπάρξουν, τελεία. Εμείς να είμαστε έτοιμοι να τις υποδεχθούμε, κάτι για το οποίο η Κυβέρνηση εργάζεται πολύ, όπως και για την περαιτέρω απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας. Έχουμε κάνει βήματα αλλά θα κάνουμε κι άλλα για τη νομοθέτηση των offshore αιολικών πάρκων και για την αναβάθμιση του δικτύου τόσο της μέσης όσο και της υψηλής τάσεως».
Στο ίδιο συνέδριο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, είπε πως καθώς προχωρούν οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θα ενισχυθούν οι περιοχές όπου θα γίνει απολιγνιτοποίηση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr