Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του επισήμανε ότι η εποχή μας επιτάσσει ουσιαστικό προοδευτικό λόγο, που θα προσεγγίζει τα προβλήματα των πολιτών με τη λογική, και όχι με τη διχόνοια. «Πλήρωσε ο ελληνικός λαός τα “διαίρει και βασίλευε” της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να ξαναζήσει ο ελληνικός λαός μέρες κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας. Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ. Αυτό γινόμαστε μέρα με τη μέρα, ως ισχυρή δύναμη. Στα πρόσωπά σας συναντώ την ελπίδα και την πίστη. Σε όλη την Ελλάδα όλες οι γενιές μαζί καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα αυτή η παράταξη να παίξει όχι ένα ρυθμιστικό ρόλο, όπως θέλουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας. Αλλά να γυρίσει σελίδα η πατρίδα μας» επισήμανε.
«Στις 8 Μαΐου εκλέγουμε νομαρχιακές, δημοτικές οργανώσεις και συνέδρους για το συνέδριο που θα γίνει στις 20-22 Μαΐου. Την ίδια μέρα, όπως δεσμεύτηκα και τον Δεκέμβριο, αποφασίζουμε για το σύμβολό μας και το όνομά μας, γιατί το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Είναι η ιστορία μας και αυτή την ιστορία θα τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας επανέλαβε ότι κλιμακώθηκαν λόγω του πολέμου υπογραμμίζοντας την κυβερνητική ατολμία να λάβει άμεσα μέτρα, τα οποία σημειωτέον προβάλει το Κίνημα και ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Ιανουάριο.
«Από τις αρχές του χρόνου μιλήσαμε για την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών των μεγάλων εταιρειών ενέργειας. Μιλήσαμε για την επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Μέτρα που ήδη εφαρμόζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Σχετικά με τα θέματα Δημόσιας υγείας ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η δημοκρατική παράταξη είναι ταυτισμένη με τις μεγάλες τομές στο σύστημα υγείας «καθώς ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με το Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό στις αρχές της δεκαετίας του 1980, που οραματίστηκαν και πραγμάτωσαν μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη μεταπολεμική Ελλάδα».
Επισήμανε την διαφορετική προσέγγιση της κυβέρνησης στις πολιτικές για την Υγεία σε σχέση με την στόχευση άλλων ευρωπαϊκών προοδευτικών κυβερνήσεων. «Η χώρα μας διαθέτει για την υγεία μόλις το 4,5% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ η Πορτογαλία το 7,5% και η γειτονική μας Ιταλία το 10%» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πρέπει να αποτελεί τον πυρήνα των σύγχρονων υγειονομικών μεταρρυθμίσεων, καθώς υπάρχει σημαντική υποχρηματοδότηση και έλλειψη σοβαρού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της, ακόμα και σήμερα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr