Όπως επισημαίνει ο Άκης Σκέρτσος, χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν από το 2019 έως σήμερα σε οικονομία και κράτος και παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες, η ελληνική οικονομία κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε 2,5 χρόνια, 249.000 νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης δεν πρέπει να είναι η δημιουργία μόνο περισσότερων αλλά και καλύτερα αμειβομένων θέσεων εργασίας.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:
Ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη ελευθερία, αξιοπρέπεια, συνοχή και ευκαιρίες για όλους, είναι η εργασία. Μόνο η οικονομική πολιτική που καταφέρνει να προσθέσει νέες και καλύτερες δουλειές στην οικονομία μπορεί να λογίζεται ως αποτελεσματική και δίκαιη πολιτική που χειραφετεί και ενδυναμώνει τους πολίτες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2022, η ανεργία μειώθηκε μέσα σε 32 μήνες κατά 5,3%, από 17,2% σε 11,9%.
Αυτό σημαίνει ότι χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν από το 2019 έως σήμερα σε οικονομία και κράτος -και παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες που προκάλεσαν οι πανδημικοί περιορισμοί, η διεθνής ενεργειακή κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η επακόλουθη αναστάτωση στις αγορες- η ελληνική οικονομία κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε 2,5 χρόνια, 249.000 νέες θέσεις εργασίας!
Αυτές οι θέσεις εργασίας αφορούν 250.000 συμπολίτες μας που κατάφεραν να βγουν από το φάσμα της ανεργίας για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή. Ενώ ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η αύξηση της απασχόλησης αφορά τις γυναίκες και τους νέους που παραδοσιακά αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να βρουν δουλειά στη χώρα μας.
Φυσικά καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει ήσυχη ή να δηλώνει ικανοποιημένη με -ακόμη- διψήφια ποσοστά ανεργίας ή με τόσο χαμηλούς μισθούς. Στόχος μας δεν πρέπει να είναι να δημιουργήσουμε μόνο περισσότερες αλλά και καλύτερα αμοιβόμενες δουλειές.
Γι’αυτό και είναι ελπιδοφόρο τόσο ότι τον τελευταίο χρόνο η ανεργία σημειώνει στη χώρα μας την ταχύτερη αποκλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη, όσο και ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί τον επόμενο μήνα για δεύτερη φορά εντός του 2022 προσφέροντας ένα πιο αξιοπρεπές εισόδημα στους πιο ευάλωτους εργαζόμενους.
Εδώ αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat:
– Ιούνιος 2019
805.000 άνεργοι
76.000 άνεργοι νέοι κάτω των 25 ετών
Ανεργία γυναικών 20,9%
– Φεβρουάριος 2022
556.000 άνεργοι
63.000 άνεργοι νέοι κάτω των 25 ετών
Ανεργία γυναικών 15,9%
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr