Όπως είπε, έχουν ετοιμαστεί τάξεις υποδοχής, απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες εγγραφής, ενώ σε συνεργασία με τη UNICEF επιλύονται και θέματα διερμηνείας.
Στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 1.000 ανήλικοι από την εμπόλεμη Ουκρανία. Όσοι προέρχονται από την ομογένεια και έχουν κάποια γνώση ελληνικής θα ενσωματωθούν εύκολα στη σχολική κοινότητα, ενώ θα δημιουργηθούν και τάξεις υποδοχής.
Σε αυτή τη διαδικασία συμβάλλουν και οι περίπου 20 Έλληνες εκπαιδευτικοί που επαναπατρίστηκαν από την Ουκρανία αμέσως μόλις ακούστηκε ότι μπορεί να υπάρξει χτύπημα στη χώρα.
Η κα. Κεραμέως είπε ακόμα ότι μίλησε χθες με τον Ουκρανό ομόλογό της, ο οποίος βρισκόταν σε καταφύγιο, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Επεσήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια «ομάδα κρούσης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο η οποία πρώτα θα καταγράψει τις ανάγκες της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας και από την άλλη θα συγκεντρώσει προσφορές από τα κράτη μέλη της ΕΕ, από την κοινωνία των πολιτών, επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμούς, «για να μη στερηθεί κανείς το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr