Όπως ανέφερε, το θεσμικό πλαίσιο για τις υπεράκτιες μονάδες και την αποθήκευση ενέργειας θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2021 και θα αποσαφηνίζει θέματα αδειοδότησης, χωροθέτησης και διασύνδεσης με το δίκτυο, ενώ θα διασφαλίζει την προβλεψιμότητα για τους επενδυτές. Σημείωσε επίσης ότι τα θαλάσσια αιολικά πάρκα μπορούν να συνδυαστούν με την παραγωγή "πράσινου" υδρογόνου.
Παράλληλα, στάθηκε στην απανθρακοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών, σημειώνοντας ότι η ελληνική ναυτιλία κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Σκρέκας, επιπλέον περιέγραψε τους 9 άξονες της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την ενεργειακή μετάβαση, στους οποίους περιλαμβάνονται η ταχεία απολιγνιτοποίηση, η αξιοποίηση του φυσικού αερίου ως καυσίμου μετάβασης, η αναβάθμιση των δικτύων με επενδύσεις άνω των 3,5 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, η αποθήκευση ενέργειας, τα σχέδια για σύναψη διμερών συμβολαίων μεταξύ παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και επιχειρήσεων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, η στρατηγική για την δίκαιη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, τα προγράμματα για "πράσινα" νησιά, η ηλεκτροκίνηση και το υδρογόνο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr