Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην παρέμβαση του κατέθεσε κείμενο με νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές, οι οποίες όπως ήρθε προήλθαν τόσο από τις προτάσεις που έκαναν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ όσο και από τις προτάσεις που έκαναν κυβερνητικοί βουλευτές. Πιο σημαντική αλλαγή είναι η κατάργηση της ποινής φυλάκισης έως και ένα έτος που προβλεπόταν στο άρθρο 13 παράγραφος 1 σε οποίον συμμετείχε σε διαδήλωση ή πορεία που ήταν απαγορευμένη. Με την αλλαγή αυτή επί της ουσίας καταργείται το ιδιώνυμο αδίκημα που προβλεπόταν στο αρχικό κείμενο. Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι κακώς μπήκε η συγκεκριμένη διάταξη.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές στο σημείο το οποίο ανέφερε ότι «αυθόρμητη συνάθροιση δύναται να επιτραπεί εφόσον», μετατρέπεται σε «επιτρέπεται εφόσον». Και φεύγει το δύναται όπως είχε ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής. Στο κομμάτι της απαγόρευσης μια συγκέντρωσης προστίθεται ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη Προέδρου Πρωτοδικών. Αν δεν έχει απαντήσει στις τελευταίες 24 ώρες σημαίνει ότι συναινεί στην απαγόρευση. Όσον αφορά την διάλυση μιας συγκέντρωσης θα πρέπει να παρίσταται ο εισαγγελέας και να συμφωνεί. Αν δεν παρίσταται να ενημερώνεται αμελλητί.
Στη σημερινή τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση πριν το νομοσχέδιο οδηγηθεί στην Ολομέλεια τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν στους υψηλούς τόνους, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 να αναφέρουν πως το νομοσχέδιο αυτό δεν μπορεί να βελτιωθεί και πρέπει να αποσυρθεί. Όμως και το Κίνημα Αλλαγής αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο επιφυλασσόμενο για την Ολομέλεια. Μάλιστα ο κ. Καμίνης είπε στον κ. Χρυσοχοΐδη εάν θέλει το Κίνημα Αλλαγής να ψηφίσει και με τα δύο χέρια τη ρύθμιση των συγκεντρώσεων ας φέρει την πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος ως δήμαρχος Αθηναίων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr