Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε πολιτική ανευθυνότητα οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, ενώ άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για αδιαφάνεια στα θέματα της οικονομίας. «Παρατηρούμε ότι σε όλα τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά της Κυβέρνησης κι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Για παράδειγμα όταν λέει η Κυβέρνηση ότι 12 με 13 δις από το λεγόμενο «μαλακό μαξιλάρι» έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ή θα χρησιμοποιηθούν και το σύνολο των μέτρων που μέχρι τώρα έχουν δρομολογηθεί ή εξαγγελθεί ανέρχονται στα 4,5 δις αντιλαμβάνεστε ότι τίθεται μείζον θέμα. Δεν αναφέρεται πουθενά και δεν δίνεται καμία διευκρίνηση για το που και πως ξοδεύονται αυτά τα χρήματα σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής. Μίλησε δε για «κρεσέντο εξυπηρετήσεων και με την απόκρυψη ή και διασπάθιση κονδυλίων που αφορούν σε μέρος του «μαξιλαριού» που άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα. Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι υπάρχει ορατή απειλή ενός επερχόμενου «εργασιακού μεσαίωνα», ενώ έθεσε και «ζήτημα δημοκρατίας» που δημιουργείται από τη χειραγώγηση της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, όπως είπε.
Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «στους πολύ περίεργους και επικίνδυνους καιρούς που ζούμε με μία τρομακτική αβεβαιότητα για το μέλλον το ουσιαστικό πρόβλημα το έχει η ΝΔ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ παρείχαν μία αρχική συναίνεση στη βασική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας κι αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό για την κοινωνία. Ωστόσο όμως η συναίνεση θέλει και δύο ή και τρεις ή και περισσότερους για να προχωρήσει. Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση παρά μόνο με διαφάνεια, ισονομία και διάλογο. Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση βρίσκεται από επιλογή μακριά από αυτές τις έννοιες. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ασκεί μία υπεύθυνη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση σε όλα τα ζητήματα».
Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε με αφορμή την καθυστέρηση, όπως σημείωσε, που επέδειξε το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας και το Κρανίδι, στην έλλειψη στρατηγικής που επιδεικνύεται σε ότι αφορά συγκεντρώσεις μεγάλων ή «ευπαθών» πληθυσμιακών ομάδων, όπως στο στρατό, τα σώματα ασφαλείας, τους εργαζόμενους στα μεγάλα σούπερ-μάρκετ, τους πρόσφυγες, τους Ρομά και τους φυλακισμένους. «Πρόκειται για συγκεκριμένες ομάδες για τις οποίες θα έπρεπε από την αρχή να υπάρχει μια στρατηγική πρόνοιας με τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όλο αυτό το θέμα το είχε ανοίξει από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε από την πλευρά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης μια εντελώς διαφορετική στρατηγική με τη λογική του «πρώτα βλέπουμε που σκάει το πρόβλημα και μετά ενεργούμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο τ. Πρόεδρος της Βουλής.
«Αυτό που συνέβη στο Κρανίδι αντανακλά μία επιπλέον μεγάλη αδυναμία της Κυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και άλλες πολιτικές δυνάμεις είχαν τονίσει την ανάγκη και μεγαλύτερου αριθμού τεστ αλλά κυρίως μίας στρατηγικής για τις «ευπαθείς ομάδες» του πληθυσμού. Δεν είναι μόνο οι Ρομά, οι πρόσφυγες και οι έγκλειστοι στις φυλακές. Ακόμα και στο στρατό ή στην αστυνομία που αναγκαστικά για επιχειρησιακούς λόγους υπάρχει το θέμα της συνύπαρξης πάρα πολλών ανθρώπων. Θα σας έλεγα ακόμα και για τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε καθημερινή βάση τόσο διάστημα. Πρόκειται για συγκεκριμένες ομάδες για τις οποίες θα έπρεπε από την αρχή να υπάρχει μια στρατηγική πρόνοιας με τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όλο αυτό το θέμα το είχε ανοίξει από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε από την πλευρά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης μια εντελώς διαφορετική στρατηγική με τη λογική του ‘‘πρώτα βλέπουμε που σκάει το πρόβλημα και μετά ενεργούμε’’» τόνισε ο κ. Βούτσης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr