Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα.
Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher) έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους, ή ανέργους, να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη-επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.
Όσο για την εμμονή του κ. Τσίπρα με τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους, δύο τινά υπάρχουν:
- είτε αγνοεί πλήρως ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ,
- είτε σπεκουλάρει με το ύψος των διαθεσίμων στο Ταμείο του Κράτους για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας.
Μάλλον και τα δύο. Αλλά οι Έλληνες τον έχουμε μάθει. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και θα βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση».
Διαβάστε επίσης:
- Τσίπρας: Πάρτι των προγραμμάτων κατάρτισης με τα χρήματα των επιστημόνων
- Χαρίτσης: Τεράστιο σκάνδαλο η «τηλεκατάρτιση» των επιστημόνων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr