Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Χαφτάρ στέλνει σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στη Λιβύη. Επισήμανε, δε, ότι με παρέμβασή του στην κ. Μέρκελ, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συμμετοχή της Αθήνας στη διαδικασία του Βερολίνου, σημειώνοντας ότι η διαδικασία αυτή, "ξεκίνησε χρόνια πριν, και στην οποία η Ελλάδα ήταν διαρκώς αποκλεισμένη".
Για πρώτη φορά σήμερα, υπογράμμισε, διεκδικεί η Ελλάδα τη συμμετοχή της, με όρους διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή, μιας βιώσιμης λύσης στο λιβυκό πρόβλημα και στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και τάξης, την οποία υπερασπιζόμαστε "πάντα" και όχι "α λα καρτ".
"Εκφράζουμε τη διάθεσή μας για ειρηνική συμβίωση και ειρηνική επίλυση των διαφορών, αλλά και την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με κάθε δυνατό μέσο" ανέφερε.
Απαντώντας μάλιστα, όπως μεταδίδει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος προηγήθηκε στο βήμα, παρακάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να μην υποβαθμίζουν αυτήν τη θέση που δεν την εκφράζει μόνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά διαχρονικά η ελληνική πολιτεία.
Διαβάστε επίσης:
Για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο προειδοποιεί το Bloomberg
«Υπενθύμιση» Δένδια στη Γερμανία: Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr