Αρχικά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μεσολόγγι με την συμμετοχή της Υφυπουργού, κας Φωτεινή Αραμπατζή, της Αντιπεριφερειάρχου, κας Μαρίας Σαλμά, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων συλλογικών φορέων ιχθυοκαλλιέργειας. Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι εξελίξεις, οι προκλήσεις και η προοπτική ανάπτυξης του κλάδου. Οι εκπρόσωποι ιχθυοκαλλιέργειας έθεσανως στρατηγικές προτεραιότητεςτην ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού με την ίδρυση των ΠΟΑΥ και τη στήριξη των συλλογικών δράσεων προώθησης που υλοποιούνται από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.). Στην συνέχεια η Υφυπουργός επισκέφθηκε αντιπροσωπευτικές εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, δηλαδή οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ένα υπερσύγχρονο συσκευαστήριο, όπου ενημερώθηκε για την συνολική παραγωγική διαδικασία από τον ιχθυογεννητικό σταθμό μέχρι την συσκευασία και την εξαγωγή. Σημειώνεται πως στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας παράγεται περίπου το 25% των προϊόντων θαλάσσιας εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας της χώρας.
Ο Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π.Υ., κ. Απόστολος Τουραλιάς, χαιρέτησε την επίσκεψη της Υφυπουργού στο φυσικό περιβάλλον παραγωγής του ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας και δήλωσε: «Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη λειτουργία των Μονάδων Παραγωγής και τις υψηλές προδιαγραφές εκτροφής και διακίνησης των προϊόντων μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ελληνικό προϊόν και στόχος μας είναι η καθιέρωσή του τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και σε αυτές του εξωτερικού, μέσα από την συλλογική ταυτότητα Fish from Greece που δημιούργησε η ΕΛ.Ο.Π.Υ.. Ελπίζουμε σε αυτή μας την προσπάθεια να έχουμε την έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου αλλά και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και την συμβολή τους στην άμεση επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Κλάδου».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr