Νωρίτερα ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι: «Η πρόταση για τη συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αποτελεί μια εμβληματικού χαρακτήρα παρέμβαση στην κοινωνική προστασία και τα κοινωνικά δικαιώματα»
Σε άτυπη ενημέρωση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε σχέση με την πολιτική της Ν.Δ., πως:
«- Συνταγματοποιούν τα Μνημόνια και τις συνταγές του ΔΝΤ, που ήθελε κόψιμο των επιδομάτων κατά ένα δισ. και να τα ενσωματώσουμε στο ΕΕΕ.
- Το ΕΕΕ ορίζεται αυθαίρετα από κάθε κυβέρνηση, ανάλογα με τι ποσό μπορεί να διαθέσει για την ακραία φτώχεια. Γι' αυτό δεν συνταγματοποιήθηκε από καμία χώρα.
- Η πρόταση της Ν.Δ. είναι η συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού, δημιουργεί παγίδα φτώχειας και είναι μηχανισμός συμπίεσης του κατώτατου μισθού.
- Το 2017 όταν εφαρμόστηκε το ΚΕΑ το έπαιρναν 700.000 άτομα. Σήμερα, κατά ομολογία του κ. Βρούτση, το παίρνουν 450.000 άτομα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των πολιτικών του μείωσε την ακραία φτώχεια.
- Το ποιος νοιάζεται για τους φτωχούς, το παιδί, τους ανάπηρους, τους χωρίς ιδιόκτητη στέγη, τους ηλικιωμένους το ξέρει ο ελληνικός λαός. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την Πρόνοια με 1,4 δισ. και την παραδώσαμε 3,5 δισ. σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.
- Το προνοιακό κράτος δεν είναι φιλανθρωπικός μηχανισμός, αλλά μηχανισμός παρέμβασης του κράτους κατά των κοινωνικών ανισοτήτων προς αποκατάσταση όρων ισοτιμίας των πολιτών. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού του κ. Μητσοτάκη, που θεωρεί τις ανισότητες φυσική κατάσταση.
- Η πρόταση μας για τη συνταγματική αναθεώρηση, διακηρύσσει ότι το προνοιακό κράτος για την Αριστερά, δεν είναι μόνο προστασία κατά της ακραίας φτώχειας, αλλά προστασία του παιδιού, των αναπήρων, των ηλικιωμένων, όσων δεν έχουν ιδιόκτητη στέγη».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr