Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση στην ολομέλεια μπορεί να διαρκέσει το ανώτερο δέκα ημέρες, και μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει σχετική ψηφοφορία, ενώ για την έγκριση της πρότασης της κυβέρνησης του Ζάεφ σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών για την αλλαγή του συντάγματος, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (80 από τους 120 βουλευτές), ώστε η διαδικασία να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.
Σε περίπτωση που η πρόταση της κυβέρνησης δεν συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων, τότε η όλη διαδικασία σταματά αυτομάτως, και στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, θα προτείνει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Στην περίπτωση αυτή, εικάζεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Δεκεμβρίου.
Νωρίτερα, ο Ζόραν Ζάεφ απευθυνόμενος στους βουλευτές τόνισε ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται στα χέρια τους, ζητώντας τους να σταθούν στο ύψος των «ιστορικών περιστάσεων για τη χώρα» και να υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Από ελληνικής πλευράς, νωρίτερα ο Νίκος Κοτζιάς, έστειλε μήνυμα στη γειτονική χώρα πως αν δεν γίνουν όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, καμία άλλη διαδικασία δεν πρόκειται να ξεκινήσει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr