Στην ερώτηση του ο έλληνας ευρωβουλευτής, αποκάλυπτε ότι ελάχιστες είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που λειτουργούν στα νησιά της Ελλάδος και ειδικότερα σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο, που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, δεν υπάρχει ούτε μια ΜΕΘ.
Τόνιζε δε, επιπλέον, ότι στα Δωδεκάνησα, μόνο στο νοσοκομείο της Ρόδου λειτουργεί ΜΕΘ έξι κλινών. Αντίστοιχα, στα Επτάνησα λειτουργεί μόνο η ΜΕΘ του νοσοκομείου Κερκύρας με τέσσερις κλίνες. Τέλος, η Κρήτη, με 2.302 νοσοκομειακές κλίνες και πληθυσμό 621.000 κατοίκους, διαθέτει μόνον 38 κλίνες ΜΕΘ.
Πριν λίγες μέρες, στην απάντηση του, ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος, αφού αναλώθηκε στις γνωστές γενικότητες ότι, η Κομισιόν υποστηρίζει τις προσπάθειες όλων των κρατών μελών της ΕΕ για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών τους, αλλά η οργάνωση και η παροχή υπηρεσιών υγείας η ιατρική περίθαλψη εμπίπτει στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών, αποκάλυψε ότι:
Κατά την περίοδο προγραμματισμού 2014-2020, η Ελλάδα θα λάβει τουλάχιστον 367,5 εκατ. Ευρώ από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και ταμεία επενδύσεων για επενδύσεις που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη.
Ο Επίτροπος έριξε την ευθύνη, για το τι πρέπει να γίνει μ’ αυτά τα λεφτά, στις ελληνικές αρχές, τονίζοντας όμως ότι αυτές θα πρέπει να αποφασίσου ποιοι τομείς της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα πρέπει να έχουν προτεραιότητα.
Τι άλλο να τους πει δηλαδή….
Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr