Ο Πρόεδρος επισήμανε τη στενή συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών και τόνισε ότι η Ελλάδα στοχεύει στην περαιτέρω συνεργασία με το Βιετνάμ, με κοινό άξονα την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στο σύνολό του, δηλαδή του διεθνούς δικαίου του γραπτού και του εθιμικού, αλλά και του διεθνούς δικαίου με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων. «Και αυτό το τονίζω γιατί έχει μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά το Δίκαιο της Θάλασσας και τα ζητήματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Rham Binh Minh, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή, σημείωσε ότι η Ελλάδα χαίρει μεγάλου σεβασμού στο Βιετνάμ, τόσο για τον ρόλο της στη φιλοσοφία, την ιστορία, τον πολιτισμό, καθώς και για τη στήριξη που παρείχε στον αγώνα τους για ανεξαρτησία στη δεκαετία του '70. «Ξέρουμε ότι πολλοί από τους ηγέτες της χώρας σας συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας μας» πρόσθεσε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο θα συζητήσουν το θέμα της προώθησης των σχέσεων Ελλάδας - Βιετνάμ, τονίζοντας ότι οι πολιτικές σχέσεις των χωρών μας, είναι πολύ καλές, πρέπει, όμως, να προωθηθούν περισσότερο οι οικονομικές σχέσεις.
Απηύθυνε τέλος πρόσκληση στον κ. Παυλόπουλο, εκ μέρους του Βιετναμέζου ομολόγου του, για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Βιετνάμ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr