«Ήταν γύρω στους 15-20 τύπους από όλη την κοινωνία των Γιαννιτσών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ποιοι ήταν εκεί και τι επεδίωκαν. Μία οικτρή και καταγέλαστη μειοψηφία ολίγων περιθωριακών, που στη μία ομάδα προϊσταντο κάποιοι νεοναζί και στην άλλη σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η κατάσταση, που πρέπει να λύσει ο κ. Μητσοτάκης στο κόμμα του με αυτά που κάνει και με αυτά που δηλώνει κατά καιρούς» ανέφερε ο κ. Κοντονής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Είναι τιμή μου να με υβρίζουν ακροδεξιοί και νοσταλγοί του Χίτλερ. Είναι τιμή μου και αυτό που είναι να κάνει η κυβέρνηση θα το κάνει παντού. Ούτε τους φοβόμαστε, ούτε βάζουμε νερό στο κρασί μας. Παίρνουμε την πολιτική ευθύνη αυτής της συμφωνίας (σ.σ. των Πρεσπών), η οποία είναι επωφελής για τον λαό και τον τόπο και την ιστορία της Μακεδονίας και αυτά που είναι να κάνουμε θα ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον» πρόσθεσε ο υπουργός.
Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του αντιεισαγγελέα εφετών που ανάρτησε στο facebook προσβλητικά σχόλια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησαν άμεσα για να διερευνηθεί η υπόθεση και στο πειθαρχικό και στο ποινικό της σκέλος.
«Ο νόμος και ο οργανισμός ο οποίος διέπει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς προβλέπει μέχρι και την οριστική τους απομάκρυνση, αναλόγως το παράπτωμα και το αδίκημα στο οποίο υποπίπτουν», πρόσθεσε.
Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι «έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να βρίσκονται κρατούμενοι, χωρίς να τους έχει αποδοθεί στην ουσία κατηγορία». «Είναι μία κατάσταση που εκφεύγει κάθε πολιτισμένου κράτους, κάθε κράτους που θέλει να λέγεται κράτος δικαίου και θεωρώ ότι πλέον η κατάσταση αυτή είναι πολλαπλώς απαράδεκτη» σημείωσε.
Αβάσιμη η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ της χορήγησης νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Κοντονής παρατήρησε: «Θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη πρακτική, που ακολουθείται από την άλλη πλευρά και το είχα αναφέρει και στον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, διότι ο νόμος τηρείται και ισχύει έναντι πάντων στην Ελλάδα, δεν γίνονται εξαιρέσεις».
Επομένως, συνέχισε, «ο νόμος που ίσχυε όταν εμείς αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας, ισχύει και σήμερα». Όπως εξήγησε, απαιτείται ομοφωνία για την έκδοση απόφασης σχετικά με αίτημα άδειας σε κρατούμενο. «Και στις τρεις περιπτώσεις, όπου ο συγκεκριμένος κρατούμενος έλαβε άδεια, υπήρξε ομοφωνία των μελών της Επιτροπής, που επιλαμβάνεται σε πρώτο βαθμό. Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχει εισαγγελικός λειτουργός, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οποίου δεν δίδεται άδεια, επομένως ήταν και άστοχη αυτή η ανακοίνωση» εκτίμησε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr