«Εμείς είμαστε και ήμασταν σταθερά υπέρμαχοι της εθνικής συνεννόησης. Επιδιώκουμε την εθνική συνεννόηση. Ζητήσαμε εθνική συνεννόηση και για τη συνταγματική αναθεώρηση, να έλθει από την παρούσα βουλή, να μην περιμένουμε πέντε χρόνια να αλλάξουν οι συνθήκες. Αντίθετα βλέπουμε να μην προχωρά η κυβέρνηση με συνεννόηση σε κανένα θέμα. Ταυτοχρόνως βλέπουμε ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, ουσιαστικά να είναι ένα κυβερνητικό σχέδιο που να δεσμεύει τη χώρα για την επόμενη πενταετία, να μην το έχει διαβουλευτεί η κυβέρνηση ούτε με την κοινωνία, ούτε με τις πολιτικές δυνάμεις, να το παραδίδει κατευθείαν στους δανειστές και αυτό να το ονομάζει σχέδιο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά για τα επόμενα χρόνια σε μια λογική συνεννόησης. Αυτό είναι η υπονόμευση της οποιασδήποτε συνεννόησης», εξήγησε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση για την προοπτική προεκλογικής και μετεκλογικής συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε χθες σε εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης», με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού και μέλους της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Ραγκούση, σημείωσε:
«Κάθε εκδήλωση, η οποία γίνεται στο πλαίσιο των αποφάσεων και του Κινήματος Αλλαγής και στο πλαίσιο της πολιτικής αυτονομίας του χώρου, είναι καλοδεχούμενες. Πολιτική αυτονομία εννοούμε ότι δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Δεν επιλέγουμε ουσιαστικά συμμάχους είτε προς τη ΝΔ είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς παρουσιάζουμε τις προτάσεις στον ελληνικό λαό και γι' αυτές θέλουμε να κριθούμε» είπε.
«Συνεπώς», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «και όσοι θέλουν τον χώρο μας μετεκλογικά να γίνεται δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας θα απογοητευτούν και όσοι θέλουν τον χώρο μας να γίνεται δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί θα απογοητευτούν».
Πρόσθεσε, δε, ότι «η διαδικασία ανασυγκρότησης του χώρου μας δεν θα γίνει σε λογικές σύγκλισης με τη Νέα Δημοκρατία, γιατί η ΝΔ είναι ιδεολογικός μας αντίπαλος» και «όσοι θέλουν να γίνουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη ας πάνε κατευθείαν στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, δεν χρειάζονται ενδιάμεσοι φορείς».
Σε ό,τι αφορά την κατάτμηση της Β' Αθηνών και του πρώην Υπόλοιπου Αττικής σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως απηχεί «σταθερή θέση του χώρου μας και έχει εκφραστεί από όλους μας το προηγούμενο διάστημα», ενώ παρατήρησε ότι «πρέπει να γίνει η κατάτμησή τους, ούτως ώστε να σταματήσει να λειτουργεί ένα σύστημα διαπλοκής, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχουν τέτοιες τεράστιες εκλογικές περιφέρειες», επισημαίνοντας την ανάγκη «ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει αυτοτελώς αυτή τη ρύθμιση της κατάτμησης».
Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στον νομοσχέδιο για την αναδοχή ανέφερε: «Το Κίνημα Αλλαγής τοποθετείται θετικά στο ζήτημα της επέκτασης της αναδοχής σε όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης είτε είναι ετερόφυλα, είτε ομόφυλα ζευγάρια».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr