Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA, ο κ. Ζάεφ επανέλαβε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν κατοχυρώνει πραγματικά την Ελλάδα, διότι μελλοντικές κυβερνήσεις στα Σκόπια θα μπορούν να ανατρέψουν τις όποιες αλλαγές.
«Είναι πολύ πιο σημαντικό να εφαρμόζουμε τη διεθνή πρακτική για την επίλυση τέτοιων διαφορών, που θα είναι δεσμευτική εις το διηνεκές», είπε σε δημοσιογράφους. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η οδός θα οδηγήσει σε λύση, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του ζητήματος και για τους δύο λαούς.
Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι στο Σύνταγμα κρύβει αλυτρωτικές βλέψεις, όμως ο κ. Ζάεφ αντέτεινε ότι το θέμα του αλυτρωτισμού διευθετήθηκε όταν αφαιρέθηκε το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων και από την εθνική οδό που συνδέει την FYROM με τη χώρα μας.
Προσέθεσε ότι Αθήνα και Σκόπια συνεργάζονται για να λύσουν άλλες πηγές έχθρας, όπως τα βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία. Σημειώνεται πως ο κυβερνών συνασπισμός του κ. Ζάεφ ούτως ή άλλως δεν έχει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 2/3 ώστε να αναθεωρήσει το Σύνταγμα.
Το απόγευμα ο κ. Ζάεφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο κ. Ζάεφ υποστήριξε πως ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες επίλυσης της διένεξης για το όνομα και συνεχάρη την ΠΓΔΜ για τις προσπάθειες προσέγγισης των γειτόνων της.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr