«Οι επιπτώσεις της ριζοσπαστικοποίησης δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν υπάρχει μόνο μια λύση για την αντιμετώπισή της. Το ζήτημα της πόλωσης αποτελεί μια πανευρωπαϊκή και παγκόσμια πρόκληση. Απέναντι στην άνοδο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας και του εξτρεμισμού, στόχος μας είναι η κοινωνική συνοχή και η ασφάλεια των πολιτών μας. Είναι αναγκαίο να προσεγγίσουμε όλες τις κοινότητες, και ιδίως τις θρησκευτικές», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας πως «το ζήτημα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο τόσο της συνεδρίασης G6 των υπουργών Εσωτερικών στη Ρώμη όσο και της πρώτη Ευρω-Αραβικής Συνόδου στην Αθήνα».
Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «έχει έρθει η ώρα να συντονίσουμε τις δράσεις μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και πως «τα εργαλεία που παρουσιάζει σήμερα το RAN θα βοηθήσουν τα Κράτη Μέλη στην ανάπτυξη των εθνικών στρατηγικών τους». «Η προσέγγισή μας στο ζήτημα αυτό πρέπει να είναι πολυδιάστατη και να περιλαμβάνει σειρά μέτρων ασφάλειας» συμπλήρωσε ο Έλληνας επίτροπος, ενώ υπογράμμισε πως «η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση, στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουν οι εθνικές αρχές και τα ενδιαφερόμενα μέρη».
«Αποτελεί προτεραιότητά μας η ενσωμάτωση των πολιτικών μας στην εκπαίδευση, την κοινωνική ένταξη, το σωφρονιστικό σύστημα, την έρευνα, το Διαδίκτυο, καθώς και στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών. Η ριζοσπαστικοποίηση δεν είναι μόνο τοπικό ή εθνικό ζήτημα. Είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα, και η αντιμετώπισή του απαιτεί συνεργασία και κοινή προσπάθεια», κατέληξε ο επίτροπος Αβραμόπουλος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr