"Τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα ήταν επιταγές χωρίς αντίκρυσμα. Τα Μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ώρα της εξόδου από την κρίση απομακρύνεται και νέα απειλητικά αδιέξοδα προβάλλουν", είπε η κα. Γεννηματά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ και πρόσθεσε: "Οι πολίτες συνθλίβονται. Το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» έμεινε στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής αναξιοπιστίας. Τα έδωσε όλα. Ο «Τσάβες της Ευρώπης» κατέληξε o yes man των πιο συντηρητικών κύκλων. Οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια".
"ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μαζικοποιούν τη φτώχεια κι αυτό το λένε αριστερή πολιτική. Καταπιάνονται με ό,τι ακόμα αποδίδει και το καταστρέφουν. Κι αυτό το λένε δίκαιη ανάπτυξη. Οδήγησαν σε αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα κι αυτό το λένε πατριωτισμό. Στοιβάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σε καταυλισμούς και το λένε ανθρωπισμό.
Τακτοποιούν την αριστερή διαπλοκή και το λένε τάξη και εξυγίανση. Μ' αυτή την Κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική. Η κρίση θα ανακυκλώνεται, η Ελλάδα θα σπρώχνεται προς το περιθώριο της Ευρώπης", είπε.
Παράλληλα, όμως, η κα. Γεννηματά σημείωσε ότι "η λύση δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση που στοχεύει η Νέα Δημοκρατία".
"Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημό της. Η ΝΔ παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση. 'Αλλωστε, όσοι έχουν μάτια βλέπουν. Αντικειμενικά, αυτοί οι δύο πόλοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλληλο- τροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά. Είναι τελικά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. λαϊκισμός και ανευθυνότητα", τόνισε.
Η κ. Γεννηματά πρότεινε μια άλλη πολιτική με μια άλλη κυβέρνηση και εθνική συνεννόηση σε τρεις στόχους: Την επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους. Τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr