Αναφορικά με τις αντιδράσεις από επιστημονικούς φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες υποστήριξε ότι "πρέπει να δούμε συγκεκριμένες παραμέτρους και να αποφύγουμε ακραίες ρυθμίσεις. Σαν κοινωνία πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή. Με όρους αλληλεγγύης μεταξύ γενεών αλλά και εντός της ίδιας γενιάς πρέπει να άρουμε τις αδικίες" .
"Τα υφιστάμενα κανάλια δεν έχουν άδεια. Για πρώτη φορά θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός", ξεκαθάρισε ο υπουργός.
"Με όρους αγοράς έχουμε μη βιώσιμα σχήματα, τα οποία είναι υπερχρεωμένα. Τα δάνεια που έχουν πάρει είναι σε διαδικασία ελέγχου από τη δικαιοσύνη" είπε.
Παράλληλα ο κ. Παππάς σημείωσε ότι τα πανελλαδικά κανάλια είχαν λειτουργικά έσοδα 40 – 80 εκατ. ευρώ και η διαφημιστική πίττα έχει περιοριστεί πέρυσι στα 170 εκατ. ευρώ.
"Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μια βιώσιμη αγορά. Στη χρήση ενός δημόσιου αγαθού πρέπει να παρεμβαίνει το Δημόσιο", απάντησε στο ερώτημα γιατί δεν αφήνει την αγορά να ρυθμίσει μόνη της ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συνταγματικό ζήτημα.
Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και κανένας λόγος να συζητιέται αυτό».
"Ιδιοκτήτες των καναλιών μας κατηγόρησαν ότι ο ελάχιστος αριθμός των εργαζομένων που ορίζουμε στο νομοσχέδιο είναι πολύ μεγάλος. Όσοι θέλουν να βάλουν μπροστά τους εργαζόμενους να το ξανασκεφτούν" κατέληξε ο κ. Παππάς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr