Ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί επίσης «βασικό πυλώνα, όχι μόνο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού» και είπε ότι θα κάνει και οι ίδιος ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να το λάβουν υπόψη τους οι εταίροι μας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, επίσης, ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα, δηλαδή στις εισφορές τις οποίες έχουν καταβάλλει χρόνια ολόκληρα εργοδότες και εργαζόμενοι», και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι κάτω από αυτά που οι εργαζόμενοι κατέβαλαν επί χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσουν το επόμενο μέρος της ζωής τους».
«Θέλω να πιστεύω, όχι απλώς να ελπίζω, ότι οι ελληνικές θέσεις και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα γίνουν κατανοητές» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Έφερα το σώμα του εγκλήματος», είπε χαριτολογώντας ο υπουργός Εργασίας, παραδίδοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ τόνισε ότι είναι ένα κείμενο που γράφηκε εδώ και δεν είναι μεταφρασμένο.
Συνεχίζοντας ο Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού «εθνικό ζήτημα», πρόσθεσε ότι απαιτείται συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων «για όσα μπορούμε να συμφωνήσουμε», ενώ τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία «στον εξορθολογισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη».
Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα την άποψη ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας της Ευρώπης και «δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η κυβέρνηση επεχείρησε από την αρχή να δώσει την ευρωπαϊκή διάσταση στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό.
«Μετά από ένδεκα διαδοχικές μειώσεις στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέρμα», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr