Η εικόνα αυτή, όπου κυριαρχούν η διάχυτη καχυποψία, το παρασκήνιο και τα ανηλεή μαχαιρώματα, επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία μέσα σε ατμόσφαιρα υψηλής έντασης και μετά από εφτά ώρες συνεδρίασης την Δευτέρα, δεν κατάφερε να βρει κοινό τόπο για τους όρους διεξαγωγής της εκλογικής μάχης.
Η Επιτροπή, επαναλαμβάνει την Τρίτη την συνεδρίαση, έχοντας στο τραπέζι έναν άλυτο μέχρι στιγμής γρίφο, που αφορά στην αυθεντικότητα των εκλογικών καταλόγων, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές νοθείες, όπως φοβούνται πολλά γαλάζια στελέχη και να διασφαλιστεί η εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος.
Είναι προφανές, όπως διαπιστώνουν υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες, ότι η αδυσώπητη εσωκομματική μάχη τείνει να εξασθενίσει τα πολιτικά χαρακτηριστικά της όλης διαδικασίας, στέλνοντας διαλυτικά μηνύματα στην κομματική βάση, η οποία, καθώς ο χρόνος κυλάει, έχει όλο και λιγότερα κίνητρα να προσέλθει στις κάλπες.
Και δεν είναι τυχαίο ότι στο βαρύ κλίμα που διαμορφώνεται επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο σενάρια που φέρουν κάποιους να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους, ή κάνουν λόγο για την σύγκληση έκτακτου συνεδρίου, προκειμένου να χαμηλώσουν οι τόνοι και να προστατευθεί η παραταξιακή ενότητα.
Η πλευρά του Β. Μεϊμαράκη, διαφωνεί με το προηγούμενο του 2009, οπότε, όποιος πολίτης επιθυμούσε να λάβει μέρος, μπορούσε να ψηφίσει ακόμα κι αν δεν ήταν μέλος του κόμματος.
Στον αντίποδα, οι άλλοι τρεις συνυποψήφιοι, τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να περιορίσει ασφυκτικά την αναμέτρηση σε ένα ελεγχόμενο σώμα εκλεκτόρων, αρνούμενοι να δεχθούν τόσο τον διαχωρισμό σε νέους και παλαιούς ψηφοφόρους όσο και το αντίτιμο για την ψήφο που οι εκπρόσωποι Μεϊμαράκη το ανεβάζουν στα 20 ευρώ για τους νέους ψηφοφόρους, ενώ εκείνοι θέλουν να παραμείνει στα 2 ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr