Η διαδικασία θα γίνει με τη μορφή του κατεπείγοντος και όπως επισημαίνεται δεν θα είναι δεσμευτική, δηλαδή οι προτάσεις δεν θα γίνουν Νόμος του Κράτους, αλλά η ψηφοφορία θα γίνει μόνο για την εξουσιοδότηση από τη Βουλή στην διαπραγματευτική ομάδα. Μάλιστα έχει επιστρέψει εκτάκτως το προσωπικό της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής και περιμένει το κείμενο που θα του στείλει το Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει κανονική διαδικασία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε η συμφωνία που θα έχει προκύψει να γίνει Νόμος του Κράτους.
Παράλληλα, οι προτάσεις θα αποσταλούν στον επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα τις προωθήσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ενώ θα αποσταλούν και στους επικεφαλής των Θεσμών.
Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα προς τους Θεσμούς ότι η βάση των ελληνικών προτάσεων έχει την αποδοχή του ελληνικού Κοινοβουλίου και των πολιτικών κομμάτων.
Πεποίθηση του κυβερνητικού συμβουλίου είναι πως η πρόταση ανταποκρίνεται στο μήνυμα του δημοψηφίσματος, να επιτευχθεί δηλαδή μία βιώσιμη συμφωνία. Μάλιστα σημειώνουν ότι η ελληνική πρόταση έχει χαρακτήρα εντίμου συμβιβασμού, διότι δίνει τη δυνατότητα να επιλυθούν κομβικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter, ο φόρος στην εστίαση θα ανέλθει στο 23%(από 13%), για τα ξενοδοχεία στο 13% (από 6,5%) ενώ θα παραμείνει η έκπτωση για τα μικρά νησιά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr