Η πλευρά των εργοδοτών εξέφρασε επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο επαναφοράς των τριετιών και των ωριμάνσεων καθώς και για το υψηλό μη μισθολογικό κόστος.
Απ' την πλευρά της η ΓΣΕΕ χαρακτήρισε απολύτως συμβατές με τα αιτήματα των συνδικάτων τις κυβερνητικές προτάσεις.
Εξερχόμενος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε ότι θέση της Γενικής Συνομοσπονδίας είναι η άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού μαζί με τις ωριμάνσεις και τα επιδόματα πολυετίας στην προ του μνημονίου κατάσταση, δηλαδή στα 751 ευρώ.
«Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προτείνει ένα μεταβατικό διάστημα, που φτάνει μέχρι το 2016, εμείς θεωρούμε ότι κυρίως στο σημείο που αφορά στην επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, είναι απολύτως συμβατό μ’ αυτά που διεκδικούσαν και διεκδικούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις» δήλωσε.
Ωστόσο, εμφανίστηκε συγκρατημένος υπογραμμίζοντας ότι «πεδίο για να κρίνουμε τα πάντα είναι η εφαρμογή, είναι η νομοθέτηση και η υλοποίηση γιατί ακόμη βρισκόμαστε στο επίπεδο των προθέσεων και των εξαγγελιών».
Όλοι οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων χαιρέτησαν την επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου μετά από πέντε χρόνια και ζήτησαν να επανέλθει ο θεσμός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και να δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους η δυνατότητα να αποφασίσουν για όλα τα ζητήματα χωρίς παρεμβάσεις.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Βασίλη Κροκίδη, ο οποίος επικαλούμενος πληροφορίες του ΣΕΠΕ έκανε λόγο για 800.000 αδήλωτους εργαζόμενους και 2 δισ. ευρώ ετησίως απώλειες για τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Διαβάστε σχετικά: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με τους κοινωνικούς εταίρους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr