Μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ο κ. Νικολούδης υπογράμμισε ότι οι 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής εντοπίστηκαν σε ελέγχους από το 2000 και μετά από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, της οποίας επικεφαλής ήταν ο ίδιος το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Αλλά ο «θησαυρός», όπως τον χαρακτήρισε παραμένει αναξιοποίητος, αν και το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει περίπου 2,5 δισ., επειδή δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός ελεγκτών στο ΣΔΟΕ και τις εφορίες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας στις υποθέσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι υπάρχει δυσαναλογία ανάμεσα στα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση των ελεγχομένων. Είναι «πρόκληση και παράλογο κάποιος που λαμβάνει 25.000 ευρώ να πληρώνει ασφάλιστρο 17.000 ευρώ» ανέφερε.
Ο Παναγιώτης Νικολούδης τόνισε πως όλα τα σκάνδαλα αφορούσαν τράπεζες, επιχορηγήσεις, τον τρόπο με τον οποίο διακινούνται καύσιμα και καπνικά προϊόντα και τελέστηκαν «από μία δράκα ανθρώπων, μία δράκα οικογενειών». Είναι, συνέχισε, αυτό που λέμε «κρατικοδίαιτος καπιταλισμός.
Έχουν την αντίληψη ότι το κράτος είναι φτιαγμένο μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους».
«Το μέγεθος της διαφθοράς που είδα μπροστά μου δεν είναι βγαλμένο από θεωρίες. Είναι η διαπίστωση του ανθρώπου που έβαλε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Ο δρόμος θα κλείσει», είπε ο κ. Νικολούδης.
Ο υπουργός τέλος τόνισε ότι θα ψηφιστεί νόμος ώστε να μπορεί ο ΣΔΟΕ να βεβαιώνει φόρους, όπως ίσχυε προ του 2013.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr