Το χορό των δηλώσεων έσυρε πρώτος ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook αφού σημειώνει ότι θα ήταν καλό είναι η συζήτηση περί Αβραμόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας να τελειώνει, σημειώνει ότι «το μήνυμα της κάλπης ήταν αντιμνημονιακό, μήνυμα αποδοκιμασίας του υπαρκτού πολιτικού συστήματος και έξωσης του πολιτικού προσωπικού που στήριξε τα μνημόνια και οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία».
Σύμφωνα μ το κ. Κοδέλα το μήνυμα της κάλπης είναι σαφές.
«Το λαϊκό αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν σχετίζεται με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία προς την χρεοκοπία, Πρόεδρος ευρείας κοινωνικής αποδοχής, Πρόεδρος που δεν θα υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πρόεδρος που θα δείχνει ότι αυτή η χώρα αλλάζει σελίδα και ανακτά την αξιοπρέπειά της!», τονίζει.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Όχι σε Πρόεδρο της Δεξιάς ή της κεντροδεξιάς», υποστηρίζει ότι «οι φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δ. Αβραμόπουλο (ή και τον…Κ. Καραμανλή!) πρέπει να σταματήσουν αμέσως».
Η κυρία Γαϊτάνη επισημαίνει ότι μια τέτοια προοπτική θα ενισχύσει τις αμφιβολίες που δημιούργησε στις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις η επιλογή της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ και θα αποδυναμώσει την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος της ριζοσπαστικής αριστεράς .
«Είναι επίσης λαθεμένο το επιχείρημα ότι η ανάδειξη ενός Προέδρου Δημοκρατίας, όπως ο μνημονιακός αντιπρόεδρος…της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος, θα ενισχύσει την κοινωνική «συναίνεση» προς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: η «συγκατοίκηση» θα σπείρει σύγχυση στην κοινωνική βάση μας, ενώ θα προσφέρει όχι αμελητέα πολιτικά όπλα (π.χ. δικαίωμα αναπομπής των νομοσχεδίων) στους αντιπάλους μιας πολιτικής που πρέπει να επιδιώξει σταθερά την ανατροπή της λιτότητας», τονίζει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr