«Ο κ. Γιούνκερ έχει υποσχεθεί περιορισμό της φοροαπάτης και της φοροδιαφυγής και ως πρωθυπουργός έκανε τα ανάποδα» υποστηρίζει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει: «Η ευρωομάδα μας έχει 52 μέλη και για να κατατεθεί πρόταση μομφής και να συζητηθεί απαιτούνται πάνω από 75 υπογραφές. Έχουμε αποκλείσει -για προφανείς λόγους- οποιαδήποτε σύμπραξη με ακροδεξιές φωνές, όπως της Μαρί Λεπέν, ή άλλες δυνάμεις λαϊκίστικης υπερδεξιάς, όπως του Φάρατζ. Αναζητούμε στήριξη σε αυτό το αίτημα από την ομάδα των Πρασίνων, από ευρωβουλευτές των σοσιαλιστών που έχουν κριτικάρει ή δεν ψήφισαν καν την Επιτροπή Γιούνκερ και ήταν πάνω από 30».
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκφράζει την ελπίδα ότι η υπόθεση θα έρθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν θα αναβληθεί. «Ο κ. Γιούνκερ δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται και να αποφεύγει δημόσιες εξηγήσεις για το θέμα. Οφείλει να απολογηθεί γι΄ αυτό» υπογραμμίζει.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο βασικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε, εκτός από το φοροσκάνδαλο του Λουξεμβούργου που έχει οδηγήσει σε φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή πολλών δισεκ. ευρώ, με «νόμιμο τρόπο», το έλλειμμα, τις τρύπες που έχει η ισχύουσα ευρωπαϊκή πραγματικότητα που επιτρέπει φορολογικούς παραδείσους μέσα στην ΕΕ», προσθέτει.
Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει μάλιστα ότι την Κύπρο, που κατηγορήθηκε για τέτοια φαινόμενα «την κρεμάσανε στο τσιγκέλι, στην περίπτωση του Λουξεμβούργου είδαμε κλειστά μάτια, εθελοτυφλία και στρουθοκαμηλισμό». Υποστηρίζει ακόμη ότι «στο μεγάλο σκάνδαλο φοροαποφυγής μέσω Λουξεμβούργου εμπλέκονται και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, και που εκείνη την εποχή ανήκαν σε μεγαλοεπιχειρηματίες που σήμερα συνεχίζουν να παίζουν ρόλο στα πολιτικά μας πράγματα και στα οικονομικά μας πράγματα. Αυτά τα ονόματα τα έθεσα και με ερώτησή μου προς την Κομισιόν εδώ και μέρες. Η ελληνική συμμετοχή στο φοροσκάνδαλο Λουξεμβούργου έχει αποσιωπηθεί πλήρως».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr