"Σας μιλάει ο αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης στην Ελλάδα" ανέφερε, ενώ προχώρησε σε αποκάλυψη πως εκτός από τον Τάκη Μπαλτάκο, μαζί του συνομιλούσε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, αλλά και άλλοι δύο υπουργοί.
Εντύπωση προκάλεσε η επιθετική του στάση με την έναρξη της κατάθεσης, καθώς όταν του ζητήθηκε να ηρεμήσει από τον προεδρεύοντα της Βουλής, Χ. Μαρκογιαννάκη, του φώναξε: Σκάσε ρε!".
Ο ίδιος υπενθύμισε δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα, μεταξύ άλλων τη δολοφονία Τεμπονέρα από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και δολοφονία με δράστη μέλος της ΕΠΕΝ, όταν αρχηγός της ΕΠΕΝ ήταν ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. "Εκεί δεν υπήρχαν συλλογικές ενοχές και συλλογική ευθύνη" τόνισε.
Τόνισε πως στήθηκε μια πολιτική σκευωρία κατά της Χ.Α., ότι οι αρχές "έψαχναν για οπλοστάσια και μαύρο χρήμα και δεν βρήκαν τίποτα". "Δεν υπάρχουν στη δικογραφία, τα έχουν εξαφανίσει", ανέφερε.
Αποκάλυψε πως "όσα είπε ο Μπαλτάκος είναι αλήθεια", κάνοντας μνεία στο βίντεο με τον πρώην Γραμματέα της κυβέρνησης στο οποίο συνομιλούσε με τον Ηλία Κασιδιάρη. Σημείωσε πως η γνωριμία του με τον Μπαλτάκο είναι παλιά, από "εθνικιστικούς αγώνες" στα γραφεία της ΕΟΚΚΑ που ίδρυσε ο Γρίβας, επικεφαλής της ομάδας "Χ".
Αποκάλυψε επίσης ότι είχαν τακτικές συνομιλίες και ότι όταν ήθελε να του μιλήσει έβγαιναν στο μπαλκόνι, γιατί φοβόταν "κοριούς και κάμερες".
Ανέφερε επίσης ότι η Αντιτρομοκρατική βρήκε διάφορες κλήσεις στο κινητό του αλλά όχι την κλήση από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, ο οποίος ήθελε επαφές με την Χρυσή Αυγή, όπως και άλλοι δύο υπουργοί της κυβέρνησης, τους οποίους δεν κατονόμασε. Με αυτούς είπε ότι είχε μυστικές επαφές εκτός Βουλής.
"Ήθελαν να μας προσεταιρισθούν, πολλές φορές το προσπάθησαν, με την ΕΠΕΝ στις εκλογές του 89, διαλύοντας τον Καρατζαφέρη", ανέφερε. Μίλησε ξανά για πολιτική σκευωρία, και τόνισε: "Φτιάξατε κατηγορητήρια βάσει των δημοσκοπήσεων. Είμαστε στη φυλακή και πήραμε 10%".
Τέλος ανέφερε πως ο ίδιος είναι υπερήφανος που διώκεται για τις ιδέες του και ότι "οι χειροπέδες είναι τίτλος τιμής".
Τί είπε ο Χρήστος Παππάς
Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο "υπαρχηγός" της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος έκανε αναφορά σε σειρά σκανδάλων, οι πρωταγωνιστές των οποίων δεν οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και ειδικά σε αυτό της Energa, τους κατηγορούμενους της οποίας υπερασπίζεται ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, όπως ανέφερε.
Τόνισε ότι εναντίον του δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την οποία καταδίκασε όπως είπε. "Δεν έχω καμία απολύτως εμπλοκή, δεν υπάρχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες. Δεν υπάρχει παρότρυνση για τέλεση αδικήματος ούτε οπλοστάσιο" σημείωσε, τονίζοντας πως το μόνο που βρέθηκε ήταν βιβλία.
Ο κ. Παππάς αποκάλυψε επίσης ότι είχε "κρούση" για προσέγγιση και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, την οποία αντέκρουσε. "Του είπα πως δεν συνομιλώ μαζί σας", ανέφερε.
Τί είπε ο Γιάννης Λαγός
Κάθε ανάμειξη στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα αρνήθηκε και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος μίλησε για κατασκευασμένο κατηγορητήριο. "Μπλέξατε άσχημα μαζί μας, εμείς είμαστε άλλοι άνθρωποι, υπερήφανοι και τίμιοι" δήλωσε. "Αν μας πάτε σε δίκη θα σας ξεφτιλίσουμε" ανέφερε.
Απάντηση Αθανασίου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, έλαβε το λόγο προκειμένου να δώσει τη δική του απάντηση: "Αντιλαμβάνομαι τη δυσμενή θέση των κατηγορούμενων, αλλά είναι απαράδεκτο που βρίζουν τη δικαιοσύνη- η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάτηροι, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν".
Διαβεβαίωσε ότι "όλοι θα αντιμετωπιστούν με τα όπλα της δημοκρατίας, με τις αρχές της συνταγματικής νομιμότητας και του κράτους δικαίου" και πως "η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και όλοι θα έχουν δίκαιη δίκη".
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή
Νωρίτερα, περίπου 300 οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να υποδεχτούν τον αρχηγό της οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τους βουλευτές Παππά και Λαγό, ενώ το κέντρο της Αθήνας παραμένει αποκλεισμένο από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.
Ο Γραμματέα της Χ.Α., ο Χρήστος Παππάς, και ο Γιάννης Λαγός, προσήλθαν στην Ολομέλειας στις 12 το μεσημέρι για τη λήψη απόφασης στο αίτημα των εισαγγελικών αρχών για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.
Η μεταγωγή των τριών βουλευτών, που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, έγινε με αυστηρά μέτρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr