Όπως ξεκαθάρισε ο κ.Θανάσης Παπαϊωάννου, η βουλευτική αποζημίωση "ήταν και παραμένει 5.700 ευρώ".
"Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται στην πράξη, ότι ένας κωδικός πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση, η οποία συναρτάται και από άλλους παράγοντες (συμμετοχή στις συνεδριάσεις κλπ)", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βουλής.
Ο ίδιος, έδωσε πολιτική διαβεβαίωση ότι το 2013 "η βουλευτική αποζημίωση δεν υπέστη μεταβολή, πέραν των μειώσεων των δαπανών κίνησης και εξοπλισμού γραφείου".
Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση των ποσών με το 2012 καθώς, ως έτος εκλογών, δεν κατεβλήθησαν στους βουλευτές δύο μηνιαίες αποζημιώσεις, το διάστημα κατά το οποίο η Βουλή ήταν κλειστή.
Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας, με τον προϋπολογισμό του 2014 επέρχονται περικοπές συνολικού ποσού 6,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2013.
Να σημειωθεί ότι την προσεχή Δευτέρα, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής, θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής η πλήρης ανάλυση της βουλευτικής αποζημίωσης. Την εισήγηση αυτή είχε κάνει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην Επιτροπή του Προϋπολογισμού της Βουλής και έγινε αποδεκτή από τα κόμματα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr