Ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία προήδρευσε ο Ιωάννης Τέντες, τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης μίας από τις γενεσιουργές αιτίες της διαφθοράς, που είναι οι πολύπλοκες και πολυάριθμες διαδικασίες στη Δημόσια Διοίκηση.
«Κάθε περιττή υπογραφή, κάθε άδεια η οποία δεν είναι πραγματικά απαραίτητη, κάθε περίπλοκη διαδικασία μπορεί να είναι εν δυνάμει εστία διαφθοράς» είπε.
Τόνισε ότι η απλοποίηση των διαδικασιών αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Η μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν περιορίζεται μόνο στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στους πιστωτές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Είμαι πεπεισμένος ότι με τον τρόπο της μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό της διαφθοράς και με την παρουσία μου εδώ θέλω να σηματοδοτήσω την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου μας και των υπηρεσιακών παραγόντων σε αυτή την προσπάθεια, η οποία φυσικά δεν γίνεται μόνο από το δικό μας υπουργείο, γίνεται σε συνεννόηση με πολλά άλλα υπουργεία» τόνισε.
Πρόσθεσε ότι «μεγάλος αριθμός διοικητικών διαδικασιών έχει απλουστευθεί την τελευταία δεκαετία και συνεχίζει να αποτελεί εκ νέου αντικείμενο νέων παρεμβάσεων απλούστευσης».
Παρών στη συνεδρίαση και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος από την πλευρά του είπε ότι με την ίδρυση της Αρχής αυτής, η κυβέρνηση «δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς ακόμη περισσότερο και αποτελεσματικά».
Στην επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Νικ. Στασινόπουλος, ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα Παν. Νικολούδης, ο γεν. επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζής και εκπρόσωπος της οικονομικής αστυνομίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr