Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Γιάννη Βρούτση μετά από συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη και τους προέδρους των 14 πανελλήνιων κλαδικών ενώσεων-μελών του Συνδέσμου.
«Για την κυβέρνηση ο τουριστικός τομέας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αποτελεί -από την πλευρά των εργοδοτών- έναν σημαντικό κοινωνικό συνομιλητή, όπως εξάλλου και οι άλλες οργανώσεις, ο ΣΕΒ η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ», ανέφερε ο κ. Βρούτσης και συνέχισε: «Με αυτό το πρίσμα, εξετάζουμε θετικά την αναβάθμιση της αντιπροσωπευτικής οργάνωσης των τουριστικών επιχειρήσεων - σε ισότιμο θεσμικό κοινωνικό εταίρο - στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «πρόκειται για μια μεγάλη θεσμική τομή που θα υλοποιηθεί με καθυστέρηση 18 ετών».
Ο κ. Βρούτσης εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα συμβάλλει θετικά στην εθνική προσπάθεια για ανασυγκρότηση της οικονομίας «κυριότερα, όμως, θα διευρύνει την εργοδοτική συμμετοχή και αντιπροσωπευτική βάση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καλύπτοντας έτσι περισσότερους εργαζόμενους».
«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και το προεδρείο του ΣΕΤΕ -που αποτελεί πλέον ισότιμο κοινωνικό εταίρο- προκειμένου να συζητήσουμε τις προοπτικές και το ρόλο του ελληνικού τουρισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη.
«Σήμερα είναι μία ιστορική στιγμή αναγνωρίζοντας θεσμικά τον τουρισμό στο πρόσωπο του ΣΕΤΕ, που σαν ομπρέλα καλύπτει το σύνολο των επιμέρους κλάδων του τουρισμού με την ιδιότητα του θεσμικού ισότιμου κοινωνικού εταίρου», είπε με τη σειρά του ο κ. Ανδρεάδης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr